Menu Luk

6 film om Tennis du skal se i anledning af Wimbledon

Wimbledon-mesterskaberne regnes for at være en af verden mest prestigefyldte turneringer i verden, og mange legendariske kampe er spillet i nettop denne turnering. Talrige traditioner holdes i hævd under turneringen, og en af traditionerne er strikse regler om påklædning for spillerne, der skal stille op i overvejende hvidt tøj, og gammeldags tiltaleformer over for spillerne. Den traditionelle spise ved turneringen er jordbær med fløde, som ofte ledsages af champagne. Wimbledon er ligeledes kendt for, at der ikke er reklamer på banerne.

Den centrale og mest kendte bane på Wimbledon-anlægget er Centre Court, hvor alle finaler spilles og hvor præmieoverrækkelsen finder sted under stor mediebevågenhed.

Break Point (2014)

De to brødre Jimmy og Darren er gledet fra hinanden. Darren er i pengenød, mens Jimmy jagter tidligere tiders succes på tennisbanen, så de går sammen som makkere og gør et optimistisk forsøg på at kvalificere sig til en Grand Slam-turnering. Begge har deres bedste tid bag sig, men ved hjælp af nogle ukonventionelle venner og en opmuntrende, men kynisk far, kan disse to driverter måske alligevel finde det frem, som der skal til for at besejre de bedste.

Hvor kan den streames?

Match Point (2005)

Chris er en tidligere tennis-pro, der bliver træner i en tennisklub for det engelske aristokrati. Her falder Chloe for ham. De bliver gift. Chefstilling i en af svigerfars virksomheder, designerbolig, dyre middage og weekendture på landet. Han har alt, hvad hjertet begærer. Undtagen Nola, svogerens uimodståelige kæreste…

Hvor kan den streames?

Battle of the Sexes (2017)

Filmen ‘Battle of the Sexes’ foregår i 70erne, hvor den kvindelige verdensmester i Tennis, Billie Jean King, tager kampen op imod den manglende ligestilling mellem de mandlige og kvindelige atleter. Sammen med andre førende kvindelige, professionelle tennisspillere trækker hun sig fra de etablerede turneringer for at starte sin egen. En mediebegivenhed der straks tiltrækker den tidligere verdensmester og notoriske gambler, Bobby Riggs. 

Hvor kan den streames?

Wimbledon (2004)

Peter Colt er en professionel tennisspiller, som engang lå på toppen af verdensranglisten, men nu kun er nr. 119. Han har planer om at trække sig tilbage efter sin sidste Wimbledon turnering. Da han møder den nye tennistalent Lizzie Bradbury og har en affære med hende, sker der mirakler med hans spil, og han går fra den ene sejr til den anden. Lizzie er til gengæld ikke så sikker på, at kærligheden er godt for hendes vinderchancer.

Hvor kan den streames?

John McEnroe: In the Realm of Perfection (2018)

Fransk dokumentarfilm om John McEnroe viser menneskets banale måde at være genial på gennem atletens unikke udtryk i sportens betagende bevægelighed. Scenen er sat på fransk tennis’ højborg: det nationale tennisstadion Roland Garros. Herresinglefinalen i årets French Open-turnering er et opgør mellem det tjekkoslovakiske tårn, Ivan Lendl, og verdens nummer 1, det amerikanske unikum og hele tennissportens homme fatale: John McEnroe.

Hvor kan den streames?

Borg vs McEnroe (2017)

Filmen ‘Borg’ handler om Wimbledon-finalen i 1980 og følger tennis-rivalerne Björn Borg og John McEnroe. Kampen er ikke kun en sportslig dyst af de helt store. Det er også et møde mellem to yderst forskellige personligheder. Borg er forsvarende mester og står over for at kunne sætte rekord med fire Wimbledon-sejre på stribe. Svenskeren er således favorit, men viser sjældent følelser udadtil, men bag facaden kæmper stjernen med sin temperamentsfulde fortid.

Hvor kan den streames?