Menu Luk

Læg verden bag jer

Anmeldt af Mille Lau

…skræmmende virkelig og intens

I denne nye Netflix film ses en af mine absolutte yndlingsskuespillere Julia Roberts i hovedrollen som Amanda, der sammen med sin mand Clay, spillet af Ethan Hawke, trænger til at komme væk fra hverdagen med deres to teenagebørn, derfor hun lejer en luksus villa udenfor byen til at slappe af i. 

Det ser for godt ud til at være sandt, og da de tager på stranden og et kæmpe tankskib går på grund lige hvor de befinder sig, finder vi ud af det også er det. 

Ejeren af huset George spillet af Mahershala Ali, banker på sent om aftenen med sin datter Ruth, og da rækken af vanvittige hændelser bliver flere of flere så er det ikke med deres gide vilje at de lukker dem ind i familie idyllen. 

Menneskeheden er under angreb, men er det fjender, hackerangreb eller stribevis af tilfælde begivenheder ? Ingen ved det og det bliver hurtigt et plot om at redde sig selv og son familie, koste hvad det koste vil. 

Læs også:  Vi har set - 'Graverne' (1. afsnit)

Katastrofe film er en kæmpe genre som i filmhistorien er meget udbredt i perioder, og igen er det meget af det vi ser. Jeg er selv fan af katastrofe film, men denne rammer ikke plet i min optik. Den har et fint plot, og historien er også bygget fint op, men afslutningen halter efter min mening. Det virker som om man har gjort for meget ud af de to første timer, så de tyve minutter bare skal overstås. 

Filmen er opdelt i dele filmen igennem, ligesom når vi læser en bog med kapitlerne, i denne film er det tydeligt delt op når vi skifter kapitel. Den er også filmet intenst, så man virkelig har fokus på detaljerne og lydsætningen bag ved hver handling. Fx når kaffemaskinen brygger kaffen, og kaffen løber gennen filteret ned i kaffekanden. 

Læs også:  Vi har set - Scoop

Eller når Georg står på stranden og ser til hver side, så er det filmet oppefra på hovedet, som giver filmen en intens sekvens. Filmen er lavet af Sam Esmail, som vi bl.a. kender fra serien Homecoming som Julia Roberts også spillede med i, og Sam lavede også serien Mr. Robot, som havde Rami Malek i hovedrollen, og denne rolle blev hans debut i serie. Sam Esmail kan godt lige katastrofe film, og har fundet inspiration i Hitchcock. 

Jeg giver kun 3 ud af seks stjerner, da jeg ikke føler den er ramt plet, men jeg synes ikke filmen er dårlig. Den er bare ikke afsluttet ordentligt.

Trailer:

Title: Læg verden bag jer (Leave the World behind)

Karakter: 3 ud af 6 stjerner

Instruktør: Sam Esmail

Skuespillere: Julia Roberts, Ethan Hawke, Mahershala Ali, Kevin Bacon & Myha’la

Genre: Drama, Thriller

Længde: 2t 21m

Premiere:  8. December 2023