Menu Luk

After We Collided

Anmeldt af Nanna Hjorslev

En stereotypisk sætning lyder: “Den første film i en franchise er altid bedre end efterfølgeren”. Ofte er jeg enig. Dette er ikke tilfældet i “After” film-franchisen.

Anmeldelse

I denne forsættelse af After, følger vi Hardin Scott og Tessa Young som kæmper med et liv uden hinanden. Hardin falder tilbage i nogle dårlige vaner, samtidigt med at Tessa forfølger karriere drømmen. Da Tessa får en praktiskplads hos forlaget Vance Publishing møder hun, hvad hun før forstillede sig ville være den perfekte fyr, Trevor. Men Tessa kan ikke få Hardin ud af hovedet.

Det er tydeligt at filmens målgruppe er hævet. Vi får mange flere skældsord og erotiske scener, som ellers var fjernet fra den første filmatisering. Dette fungere godt og er med til at gøre ligheden mellem bog og film større.

En stereotypisk sætning lyder: “Den første film i en franchise er altid bedre end efterfølgeren”. Ofte er jeg enig. Dette er ikke tilfældet i “After” film-franchisen. Selv om jeg synes fortællingen i bog 1 (After) er væsentligt bedre end bog 2 (Tvivlen), så er det faktisk vendt helt på hovedet, når det kommer til filmene. Imponerende.

Det der skiller “After” ud fra andre kærlighedshistorier er at den er realistisk og fyldt med problemer. Det er ikke endnu en rosen rød fortælling. En detalje de også selv får nævnt i filmen.

Skuespillet

Josephine Langford har og vil altid være “Tessa”. Hendes udstråling og kropssprog er præcist som den man forestiller sig, når man læser bøgerne. Hun spiller rollen som Tessa, virkelig gennemført og får hendes karakterudvikling til at synes tydelig.

Hero Fiennes Tiffin spiller rollen “Hardin”. Jeg må indrømme at da jeg første gang så ham, følte jeg det var helt forkert castet. Efter den første film havde jeg dog allerede ændret mening og så ham mere som Hardin. Hans skuespils præstation er kun blevet forbedret med denne film. Hans udseende passer bedre til rollen, replikkerne er forbedret og hans ansigtsudtræk er spot on. Hero Fiennes Tiffin, jeg er solgt, du er Hardin Scott.

De to skuespillere spiller troværdigt overfor hinanden og gør seerne bløde i knæene med deres kærlighedshistorie.

Filmen har desuden nogle ekstremt fede montage sekvenser, hvor vi lyn hurtigt får mange siders læsning fortalt via. billeder. På den måde udnytter filmen citatet – “Show it dont tell it”.

Desværre kommer filmen hurtigt til at virke for kapitel opdelt og jeg savner en mere filmiske tilgang til fortællingen. Af den grund og simpelthen fordi historien i den første bog er bedre, tildeler jeg filmen 4 stjerner.

Det er netop blevet offentligtgjort at resten af bog serien også vil blive filmatiseret og jeg kan kun sige at jeg glæder mig!

Louise Lombard and Hero Fiennes Tiffin in After We Collided (2020)

Trailer:

Title: After We Collided

Karakter: 4 ud af 6 stjerner

Instruktør:  Roger Kumble

Medvirkende:  Dylan Sprouse, Hero Fiennes Tiffin, Selma Blair, Josephine Langford, Louise Lombard

Genre: Drama, Romance

Spilletid:  1 t. 47 m

Premiere: 3. september 2020