Menu Luk

Godzilla x Kong:
The New Empire

Anmeldt af Ida Marie Skou

… en episk og bragende oplevelse at se titanerne clashe på det store lærred

Den frygtindgydende Godzilla og den mægtige Kong er tilbage på det store lærred i ‘Godzilla x Kong: The New Empire’.

Filmen er den femte adaption i MonsterVerset, som yderligere inkluderer ‘Godzilla’ (2014), ‘Kong: Skull Island’ (2017), ‘Godzilla: King of Monsters’ (2019) og ‘Godzilla vs Kong’ (2021). Desuden er det den 37. film i Godzilla-franchisen og den 13. film i King Kong-franchisen.

I ‘Godzilla x Kong: The New Empire’ må Kong og Godzilla endnu engang begrave stridsøkserne og stå sammen overfor en ny faretruende trussel mod jorden og menneskeheden. I den forbindelse må Ilene Andrews drage ned til Hollow Earth sammen med sit team og adoptivdatteren Jia, og gør her nye opdagelser om deres sammenflettede forbindelse og oprindelse til Skull Islands mysterier. 

Det er som sædvanligt en episk og bragende oplevelse at se titanerne clashe på det store lærred. Filmen imponerer med de flotte landskabsbilleder og CGI, der bliver skaleret autentisk og troværdigt, på trods af titanernes udfordrende kæmpemæssige størrelse. Det er en underholdende action-basker med et håndgribeligt plot og sjove indslag. Det er en ideel underholdningsfilm her til påskeferien. 

Hvis jeg skal grave dybere, er filmen dog ikke noget specielt. Den er opbygget præcis som andre film i franchisen, og bringer ikke noget nyt til bordet. Der er blandt andet den klassiske trope med en hovedkarakters higen efter tilhørsforhold, som vedkommende selvfølgelig får i slutningen af filmen – altså den genkendelige hjem-ud-hjem struktur. Ofte kan tropen godt forekomme mig lidt plat, men jeg synes egentlig, at skuespillerne formår at gøre den okay troværdig. 

Jeg giver filmen 4 ud af 6 stjerner. ‘Godzilla x Kong: The New Empire’ står klart stærkere end forgængeren i min optik. Filmen bliver løftet af den humoristiske tone og gode punchlines, som letter dommedagsstemningen. Historien er også okay, og dykker dybere ned i titanernes oprindelseshistorie, der fokuserer på titan-slaget, der bragte mennesket og monsteret sammen. Prikken over i’et, og dét, som egentlig bærer filmen, er billed- og lydsiden, som skaber et brag af en oplevelse. Dét, der trækker ned, er plottets forudsigelighed og (måske) mangel på fantasi. Det er heller ikke en filmoplevelse, der rørte mig på et dybere plan. Jeg synes dog, filmen er et godt eksempel på, hvorfor man skal følge med i franchisen. Foruden at være god underholdning, er der masser af interessant baggrundshistorie til MonsterVerset, som begynder at blive mere udpenslet i de nyere adaptioner. Så hvis man er fan af monstre, veludførte effekter, action og spænding, er filmene et must.

Trailer:

Title: Godzilla x Kong: The New Empire

Karakter: 4 ud af 6 stjerner

Instruktør: Adam Wingard

Skuespillere: Rebecca Hall, Brian Tyree Henry, Dan Stevens, Kaylee Hottle

Genre: Action, Adventure, Sci-Fi

Spilletid: 1 t  og  55 min

Premiere:  27. marts 2024