Menu Luk

Obi-Wan Kenobi
Sæson 1

Anmeldt af Ida Marie Skou

Serien byder på klassisk Star Wars action og sentimental nostalgi.

Den elskede og vellidte Obi-Wan har fået sin helt egen serie på Disney+, og det er noget fans, inklusiv mig selv, har ventet på i flere år. Først var planen at lade ham få sin egen film i serien ‘A Star Wars Story’, som Han Solo fik tilbage i 2018. I stedet blev hans historie til en mini-serie, hvilket jeg var endnu mere begejstret over, da ‘The Mandalorian’ (2019) og siden hen ‘The Book of Boba Fett’ (2021) begge var en stor succes i mine øjne. Desværre kan Kenobi-serien ikke leve op til sine forgængere.

Serien foregår ca. 10 år efter ‘Episode 3: Revenge of the Sith’, og man følger Obi-Wan, der er gået i eksil på Tatooine, hvor han holder øje med den unge Luke Skywalker. Da en ny trussel dukker op, må Obi-wan dog drage ud for at redde den unge prinsesse Leia. Med Inquisitorius i hælene, hvis formål er at jagte de overlevende jedi fra Order 66, bliver det et kapløb med tiden. Obi-Wan må stå overfor sine indre dæmoner, da Darth Vader sætter alt ind på at udslette ham.

Obi-Wan spiller en birolle i sit eget show. Jeg havde forventninger om en episk Star Wars fortælling om Obi-Wan, og i stedet fik jeg en serie, hvor Leia og en helt trejde karakter stjæler showet. Jeg har ikke som sådan et problem med, at vi får noget baggrund på Leia, men hun fylder alt for meget. Desuden synes jeg heller ikke, at skuespilleren er karaktertro, selvom hun spiller godt. Serien handler mere om Obi-Wan der prøver at hjælpe andre, og derved giver ham birollen, frem for at fokusere på ham og hans rejse. Man kan se der bliver forsøgt, men der bliver ikke just gjort et godt arbejde. Det eneste postive jeg kan sige i denne sammenhæng er, at de får skildret hans følelsesmæssige udvikling udmærket. Man ser han går fra at have givet op på alt der vedrører kraften, og det der er tilbage af jedis, til at sætte livet på spil igen for dem hans elsker. Jeg blev helt bestemt rørt af visse scener i serien.

På den lyse side får man nogle gode kampscener, flotte kulisser og fortrinlige effekter. Der bliver skabt en værdig Star Wars stemning, selvom det ikke blev så storslået, som jeg havde håbet. Der kommer også nogle gode indslag og flashbacks fra ‘Episode 3: Revenge of the Sith’, som (spoiler alert) både viser glimt af Anakins vej til den mørke side, og nogle af de konsekvenser hans handlinger har ført med sig.

Overordnet set synes jeg, at det virker til, at man har skyndt sig lidt for meget med produktionen af serien. Plottet er kedeligt, visse karakterer er urealistiske og dialogen er ofte tåkrummende. Om det er fordi maniskriptet er dårligt skrevet, eller det bare er ringe instruktion, ved jeg ikke, men kvaliteten er i hvert fald ikke på niveu med hverken filmene eller de forrige Star Wars-serier. Serien får 3 ud af 6 stjerner, da jeg synes, de cinematografiske billeder sidder lige i skabet, og man får skabt den sædvanlige Star Wars atmosfære, der hører til. Jeg synes, på trods af de mange banale scener, at der var nogle guldkorn ind i mellem, hvor man bliver rørt eller nostalgisk anlagt. Jeg må dog tilstå at skuffelsen er stor, og at jeg havde forventet lidt mere af Disney nu, hvor de kan fordele historien på flere episoder frem for en enkelt spillefilm.

Trailer:

Obi-Wan Kenobi, Sæson 1

Karakter: 3 ud af 6 stjerner

Skuespillere: Ewan McGregor, Moses Ingram, Vivien Lyra Blair

Genre: Adventure, Action, Sci-Fi

Episoder: 6

Premiere:  27. maj  2022