Menu Luk

Vi har set - 'Ripple'

Anmeldt af Martin Riis Larsenn

Joey Moe debutere stærkt og sikkert med psykologisk thriller 

‘Ripple’

De fleste kender Joey Moe fra musikbranchen som sanger og producer, men i kølvandet
på corona-pandemien besluttede han sig for at forfølge sin drøm om at skabe fortællinger via filmmediet. Han fik indledningsvist succes med en serie af kortfilm, hvorefter han blev optaget på den vestdanske filmskole SUPER8 i Aarhus.

Nu har Joey Moe dog lavet midlertidigt karriereskifte fra musikkens verden til filmens arena. Det startede egentlig allerede i 2021 med kortfilmen “Fugleflugten”, mens Joey Moe også var instruktørassistent på “Buster”-nyfortolkningen. Nu debuterer han så med sin første spillefilm, som bærer titlen RIPPLE, og som Joey Moe også har skrevet manuskriptet til. I filmen kan man opleve stjerner som Diêm Camille, Rasmus Hammerich og Ulrich Thomsen.

Handling
RIPPLE tager publikum på en rejse i ‘true crime’-universet, hvor tv-vært Erik Hammer (Ulrick Thomsen) får besøg af den populære podcast vært Lotus (Diêm Camille), der bliver indhentet af sin skæbne, da tv-udsendelsen tager en uventet drejning. Et enkelt mord udløser en sommerfugleeffekt, der spinder gennem generationer og væver tre separate fortællinger sammen.

I jagten på at finde sammenhængen og stoppe vanviddet, involverer lydteknikeren Marrit (Ida Marie Nielsen) politibetjent Erneeraq (Rasmus Hammerich), hvilket sender dem begge ud i et opgør med fortiden – alt er på spil imens en hel nation ser med live.

Joey Moes har med ‘Ripple’  virkelig formået at skabe en intens og fængslende film som formår at holde seeren på kanten af sædet fra start til slut med sin spændende og uforudsigelige historie.

Med brugen af stemningsfuld musik, stærke visuelle effekter og smukke billeder, formår debutanten at skabe en atmosfære, der nærmest kan føles klaustrofobisk og ulmende, hvilket kun lægger endnu mere til filmens spændings niveau.

Sammenfletningen af de enkelte historier, og overraskende drejninger i filmen holder seeren konstant på tæerne og skaber en konstant følelse af uforudsigelighed. Det er svært ikke at blive grebet af filmens spænding og mysterier, og det er netop det, der gør filmen til en spændende oplevelse.

Debutinstruktøren formår desuden at skabe en stærk og gribende psykologisk thriller, der udforsker temaer som angst, paranoia og fortidens spøgelser.

Men der er også plads til forbedringer. Der er flere spørgsmål man som seere ikke helt får svar på. Dette gør, at filmen til tider kan virke lidt rodet, og man står med følsen af, der lige mangler det sidste.

Alt i alt er ‘Ripple’ en god og nervepirrende debutfilm. Med sin spændings fyldte historie, skæve karakterer og intense atmosfære formår Joey Moe at skabe en oplevelse, der vil sidde fast i hukommelsen længe efter, at man har forladt biografen.

Jeg glæder mig til at følge Joey Moe som filminstruktør

Tillykke med filmen!

Titel: Ripple

Original titel:  Ripple

Karakter:  4 ud af 6 stjerner

Instruktør:  Joey Moe

Medvirkende: Rasmus Hammerich, Diêm Camille, Gustav Marzetta Gleerup, Ulrich Thomsen & Ida Marie Nielsen

Genre: Krimi, Thriller

Spilletid: 1t 30m 

Premiere: 14.  marts  2024