Menu Luk

Soul

Anmeldt af Nanna Hjorslev

Filmen er gennemarbejdet helt ned til sidste detalje. Den er kreativ – i form af animationen, hjerteskærende – pga. budskabet og alt andet end tilfældigt

Resume

Musiklæreren Joe Gardner får sit livs chance for at spille på byens bedst jazzklub. Men et enkelt fejltrin fører ham fra New Yorks gader til “Før-livet” er særligt sted, hvor nye sjæle får deres personligheder, før deres luv på jorden starter. Fast besluttet på at vende tilbage til livet, finder Joe sammen med en sjæl, der aldrig har forstået, hvorfor livet på jorden er noget man kan ønske sig. Joe prøver desperat på at vise, hvorfor livet er værd at leve og finder undervejs svarende på nogle af livets allervigtigste spørgsmål.

Anmeldelse

PIXAR er tilbage med en ny vigtig film. “Soul” er en abstrakt, dybdegående og smuk film der rummer flere vigtige budskaber om før-livet, livet og efter-livet. Pixar gør hvad de gør bedst – de formidler centrale emner om livet til børn OG VOKSNE. Ja, måske særligt til voksne i denne omgang…

Jo, selvom “Soul” er en animations film med nuttede figurer, så er det altså til tider en skræmmende historie de har lavet denne gang. De såkaldte “fortabte sjæle” er store sorte monstre og filmens åbning, hvor hovedkarakteren Joe ender foran “The stairway to heaven” er heller ikke ligefrem børnevenlig. MEN når det så er sagt, så tror jeg at både børn og voksne kan lære meget af denne film. Og selvom jeg vil mene at denne film ikke er egnet til de helt små børn, så kan den stadig rumme en stor målgruppe.  

Filmen er gennemarbejdet helt ned til sidste detalje. Den er kreativ – i form af animationen, hjerteskærende – pga. budskabet og karakterenes udvikling og alt andet end tilfældigt – vidste dig som har set filmen eksempletvis at navnet “Larry” er et bibelsk navn, som betyder “med hjælp fra Gud”? . Tænk over det næste gang du ser filmen. 

Som stor fan af “La La Land” kan jeg heller ikke andet end at smile, da der er tilføjet en lille reference hertil. Kan du finde den? 

Tak til Pixar, for at levere en af de bedste film i år.

Vi ses til “The Oscars”;)

Trailer:

Title: Soul

Karakter: 4 ud af 6 stjerner

Instruktør: Pete Docter

Medvirkende:Graham Norton, Richard Ayoade, Jamie Foxx, Tina Fey

Genre: Komedie, Animationsfilm

Spilletid:  1 t. 40 m

Premiere: 25. December 2020