Menu Luk

The Fall of the House of Usher

Anmeldt af Nanna Isabella Hjorslev

Alt i alt er “The Fall of the House Usher” en dybt fascinerende serie, der udforsker mørket i menneskesjælen og udfordrer vores opfattelse af nutidens verden.

“The Fall of the House Usher” er en gyserserie baseret på værker af Edgar Allan Poe, der trækker seerne ind i en verden af grusomme hemmeligheder, magtspil  og skæbnesvangre  konsekvenser. Serien følger de nådesløse søskende Roderick og Madeline Usher, der har forvandlet firmaet ‘Fortunato Pharmaceuticals’ til et imperium af rigdom, privilegier og magt. Men fortidens dunkle hemmeligheder kommer for dagen, da arvingerne til Usher-dynastiet begynder at dø en efter en og en mystisk kvinde fra deres
fortid dukker op.

Serien befinder sig i sandhed i Mike Flanagans ånd (instruktør og manuskriptforfatter) , der har en ganske original måde at skabe uhygge og spænding på.

Noget af det serien gør allerbedst er at tvinge seerne til at reflektere og debattere over et af tidens store spørgsmål, hvorvidt kunstig intelligens bør eksisterer og hvad der virkelig betyder noget i livet: penge eller relationer?

Serien byder på en række gyselige scener, og som i mange af Flanagans tidligere
værker, herunder min personlige favorit, “The Haunting of Hill House,” er det værd at holde øje med baggrunden og tænke over symbolikken af det du ser. Med sine 8 episoder får seerne rig mulighed for at dykke ned i denne mørke og komplekse fortællings mysterier.

Musikken i serien er vidunderligt smuk og bidrager subtilt til seernes følelsesmæssige oplevelse og uhygge. Den er næsten usynlig, men dens betydning mærkes dybt. “The Fall of the House Usher” byder også på nogle visuelt imponerende og veludførte scener, der skiller sig ud fra alt, hvad man tidligere har set. Monstrene i serien er atter originale og ubehagelige.

Igen kræver Mike Flannagan noget af sine seere, vi fungerer som detektiver og må tænke os godt og grundigt om for at samle hele puslespillet om, hvad der virkelig foregår i Usher-dynastiet.

Alt i alt er “The Fall of the House Usher” en dybt fascinerende serie, der udforsker mørket i
menneskesjælen og udfordrer vores opfattelse af nutidens verden. Med en blanding af
skræmmende scener, smuk musik og ægte Mike Flannagan stil, formår serien at fange seernes opmærksomhed og efterlade dem med stof til eftertanke. Jeg kan kun anbefale at tage en tur ned i Usher-dynastiets dystre korridorer og se, om du kan finde ud af, hvad der virkelig lurer i skyggerne. 

Trailer:

Title: The Fall of the House of Usher

Original title: The Fall of the House of Usher

Karakter: 8 ud af 6 stjerner

Spilletid: 8 episoder af cirka 1 t

Premiere: 12 Oktober  2023

Nanna Isabella Hjorslev

Skribent