Menu Luk

Ticket to Paradise

Anmeldt af Ellen-Karin Myklebust

Det hele samles i deres skuespilkemi, som er flot og vel overbevisende…

For adskillige er Julia Roberts ensbetydende med en romantisk film. Den mest omtalte og sete er højst sandsynlig ‘Pretty Woman’. Den står hos mange øverst på listen over favoritfilm. Af andre film i samme genre kan man nævne ‘Min Bedste Vens Bryllup’, ‘Notting Hill‘, ‘Run Away Bride’, ‘ Something to Talk About’, ‘Eat Pray Love’,‘America’s sweethearts’ og ‘Larry Crowne’ med flere.  

Det at se en romantisk komedie eller serie (‘Emily in Paris’ på Netflix passer perfekt ind her) og nyde den for det den er, kan være en guilty plesaure, man ikke taler om eller vil indrømme. De er for sukkersøde, klichefyldte og alt for naive til virkelighedens kærlighedsliv. Alligevel har filmene noget over sig, man finder okay, og som giver en feel good vibe – kort sagt man kan finde sig selv i lettere humør og stemning efter respektive film.  

I dette skriv skal rom-coms hverken diskuteres eller analyseres – ikke desto mindre er Julia Roberts og George Clooney, som også spillede sammen i ‘Money Monster’ og ‘Ocean’s Twelve’ aktuelle i den romantiske komedie ‘Ticket to Paradise’.  

Kort fortalt handler det om Georgia (Julia Roberts) og David (George Clooney), og deres datter Lily (Kaitlyn Dever) som skal dimittere. Georgia og David er ikke længere gift og deres respektive liv er langt fra hinanden. Når de møder hinanden, flyver rapmundede og bittersøde bemærkninger som ligger lige på grænsen mellem dem. Lily skal efter sin dimission en tur til Bali med en veninde. Her møder hun en dag en flot ung mand, med navnet Gede (Maxime Bouttier). Han ernærer sig ved tangopdræt, og han lever et simpelt liv med sindsro og i harmoni med naturen sammen med sin familie. Kærligheden mellem dem er stor, og de unge mennesker ønsker at gifte sig. Derfor for må Georgia og David som forældre tage til Bali for at deltage i brylluppet. Dog, har de skumle planer om at forpurre datterens plan om dette giftermål og få hende med tilbage til USA, hvor hun skal fortsætte sin karriere og blive en dygtig advokat. De ønsker ikke, hun skal gifte sig i en alt for tidlig alder, hvilket var en fejl, de gjorde som unge ifølge dem selv.   

Nu forstår man, ting sker i denne proces. Georgia og David må igennem en del for at finde ud af det hele, og komme frem til den rette erkendelse. Bali har en ikke uventet positiv og healende effekt, hvor alt ender, som det skal. Se blot de smukke billeder af turkisblåt hav, og smukke landskaber. De klare farvestrålende billeder giver en fornøjelig del til filmen. Det er smukt og betagende.  

Forventninger til en romantisk komedie med Julia Roberts kan være tårnhøje. Denne filmseer havde ingen forventninger overhovedet. Derfor blev jeg hverken skuffet eller ovenud henrykt over filmen. Selve historien er ikke overraskende ny, men original nok ifølge min optik. Det komiske islæt er ikke vildt morsomt, men har sine øjeblikke med skøre scener der frembringer et lille smil på læben. Det er en romantisk komedie som ender som en af slagsen skal.  

Som før nævnt er der mange fine billeder i filmen. Det er positivt, at Julia Roberts og George Clooney virker veloplagte i deres roller. Julia Roberts er fin i denne rolle, som mor der må erkende sit kærlighedsliv skal have en second chance, og det med én hun for alvor ikke kan tro, det skal være. George Clooney er denne goofy men enormt selvsikre mand og far. Det hele samles i deres skuespilkemi, som er flot og vel overbevisende.  

Til slut er der kun at sige filmen ‘Ticket to Paradis’ indeholder nogle flotte skud af Bali, selve historien er der intet overraskende ved, og skuespillerne virker veloplagte. Jeg ender på 3 meget flotte og solide stjerner ud af 6 mulige.  

Trailer:

Title: Ticket to Paradise

Karakter: 3 ud af 6 stjerner

Instruktør: Ol Parker

Skuespillere: George Clooney, Julia Roberts, Sean Lynch, Arielle Carver-O’Neill blandt flere.

Genre: Komedie, Romantik

Spilletid: 1t og 44 min

Premiere:  15. september 2022

Ellen-Karin Myklebust

Skribent