Menu Luk

» En lidt lunken oplevelse, men den er bestemt ikke skandaløst dårlig

City on a Hill​, Sæson 1 – Anmeldt af Rasmus Ølholm

Anmeldelse:

Serier om korruption, skruppeløse forbrydere og social ulighed er ingen nyhed – det nyste skud på stammen indenfor serier, som beskæftiger sig med disse temaer, er Showtime serien City on a Hill, som foregår i 1990’ernes Boston. Her spiller Kevin Bacon en korrupt FBI veteran ved navn Jackie Rohr. Han skal arbejde sammen med advokaten DeCourcy Ward, spillet af Aldis Hodge, arbejde på en sag, som kan vise sig at få konsekvenser for hele Bostons retssystem. Seriens første tre afsnit er nu tilgængelige på HBO Nordic – et nyt afsnit kommer ud hver mandag.

Lad mig indlede anmeldelsen med at sige, at jeg absolut intet vidste om serien på forhånd – med den undtagelse, at jeg var klar over, at Kevin Bacon spillede hovedrollen.

Serien kommer unægtelig snublende fra start. Første afsnit er enormt rodet og mildest talt ringe spillet. Serien lader til at have enormt travlt med at udlægge alle sine moraler fra start af. Der introduceres et væld af karakterer og de har hver dages storyline. Det ender med at være utroligt forvirrende og svært at holde styr på.
Figurerne føles desuden knapt menneskelige, men virker blot som karikaturtegninger. Dialogen virker forceret – faktisk føles det som om, at der kun er to slags replikker; enten kiksede one-liners eller eksposition, hvor seriens tematikker udlægges. Desuden overspiller de fleste skuespillere til den store guldmedalje og det bidrager blot yderligere til, at man distancerer sig fra karaktererne.
Det eneste lyspunkt ved første afsnit er Aldis Hodge der, som den eneste, formår at levere en nuanceret og tredimensionel karakter – men med undtagelse af ham, er der ikke en eneste sympatisk og interessant figur på skærmen.

Heldigvis kommer City on a Hill efter den sløve start og hæver niveuet i afsnit to og tre. Tonen bliver her mere afdæmpet og karakterenes motivationer bliver tyderligere. Især Kevin Bacons karakter får mere dybde og hans tilstedeværelse på skærmen er i det hele taget bedre herfra. Fortællingen bliver mere stramt fortalt, dog stadig med afstikkere til diverse sideplot.
Et andet aspekt af City on a Hill, som trækker op, er produktionsværdien. Den visuelle side, såvel som lydarbejdet, er ganske godt og det er uden tvivl den mest cinematiske serie, jeg har set i år.

Men alt i alt er City on a Hills første tre afsnit en lidt lunken oplevelse – den er bestemt ikke skandaløst dårlig, men omvendt er der heller ikke meget i de tre indledende afsnit som gør, at jeg føler mig nødsaget til at blive hængende. City on a Hill får trods alt 3/6 stjerner fra mig.

City on a Hill, Sæson 1

Skaber: Chuck MacLean

Medvirkende: Kevin BaconAldis HodgeJonathan Tucker, Mark O’Brien, Lauren E. Banks

Genre: Krimi, Drama, Thriller

Længde: 3/10 episoder ved anmeldelsestidpsunkt

Premiere: 07. juni 2019, nyt afsnit hver mandag

[Sassy_Social_Share]

Trailer