Menu Luk

» Der er i den grad smæk for skillingen

Watchmen, Sæson 1 – Anmeldt af Mathias Stage

Anmeldelse:

Meget vand er løbet gennem superhelte-åen siden Marvel startede deres korstog med Iron Man i 2008 og nu er vandet blevet helt grønt og forgiftet. Al liv på bunden af åen er dødt og Marvel har slugt alt liv og håb. Der har dog været et par lysglimt gennem tiden, Nolans Batmanserie, der kørte parallelt med Marvels begyndelse, Todd Phillips Joker, der i skrivende stund er den bedst indtjenende r-rated filmen nogensinde og ikke mindst Zack Snyders Watchmen fra 2009. Watchmen er noget så sjældent som en superheltefilm, der er gået lidt under radaren og langt fra er blevet folkeeje, som vi kender det fra Marvels helvedeskatalog af superheltefilm. Nu har HBO satset stort med en fortsættelse af Watchmen, som tv-serie med Lost skaberen Damon Lindelof bag roret.

Hvis man kender Damon Lindelof og har set Lost, så bliver man ikke skide overrasket over, at intet er som det plejer i Watchmen universet. De kendte helte som The Comedian, Silk Spectre og Rorshach spiller blot biroller i Lindelofs parallelunivers, der er gennemsyret af racekonflikt. Politiet i Tulsa er tvunget til at optræde maskeret i offentligheden i frygt for the Seventh Cavalry, en højreorienteret ekstremistisk gruppe, der hærger hele USA. Et parallelunivers, der føles skræmmende virkeligt i disse dage. Politiet har dog et lille es i ærmet, de har en lille gruppe nye ”superhelte” på lønningslisten, anført af seriens hovedrolleindehaver Angela Abar(Regina King) eller Sister Knight, som hun kaldes, når hun ifører sig en sort trenchcoat og sparker røv.

Som man måske kan fornemme af dette anslag, så er Watchmen langt fra Avengers, hvor en lilla kæmpe forsørger at slå halvdelen af jorden ihjel. Der er mere tale om et socialrealistisk univers med pseudo-superhelte, der kæmper mod de samme problemstillinger, vi står overfor i den virkelige verden.

Man skal dog ikke være bekymret for, at der går DR Drama i den uden nervepirrende action – der er i den grad smæk for skillingen, når the Seventh Cavalry iført Rorshach masker jagter politiet med brutal og nådesløs vold. Serieudgaven af Watchmen har langt mere på hjerte og substans end, hvad man kan forvente af de gængse superheltefilm eller serier nu til dags – derfor skiller den sig gevaldigt ud fra den kæmpe mængde af ligegyldige superhelte. Det skinner tydeligt igennem, at Lindelof har modet til at gå sin egen vej med denne serie(og alle andre, han nogensinde har lavet), hvilket er ganske forfriskende, når det kommer til superheltegenren, der mildest talt er ramt af en inspirationskrise.

Watchmen​, Sæson 1

Skaber: Damon Lindelof

MedvirkendeYahya Abdul-Mateen IIFrances FisherLouis Gossett Jr.Andrew HowardJeremy IronsDon Johnson

Genre: Action, Drama, Mysterie

Længde: 9 episoder / Anmeldt efter 3 episoder

Premiere: 21. september 2019 / Nyt episode hver mandag

[Sassy_Social_Share]

Trailer