Menu Luk

» Underholdningsværdien er tårnhøj

La Casa de Papel, Sæson 3 – Anmeldt af Mathias Stage

Anmeldelse:

Titlen La Casa de Papel vækker sandsynligvis ikke de store reaktioner hos det dansk publikum. På trods af spirende kultstatus rundt omkring i verden har den stort anlagte Netflix serie har ikke taget Danmark med storm endnu, hvilket uden tvivl er en skam. Seriens omdrejningspunkt er hovedkarakteren Professoren, der på bedste Egon Olsenske maner har gjort det til sin mission i livet at udføre de ambitiøse røverier, verden endnu har set. Til at udføre disse røverier har Professoren samlet en bande af mere eller mindre excentriske og underholdene karakterer navngivet efter storbyer verden over.

I denne sæson følger vi banden, der spredt udover alle verdens kontinenter lever et liv i sus og dus. Alt er fryd og gammen indtil en af bandens yngste medlemmer, Rio, træffer en fatal beslutning og ryger i kløerne på de spansk myndigheder. Et problem, der i Professorens hoved kun kan løses med endnu et storladent røveri. Musketereden samler banden endnu gang for at røve den spanske central bank og tage 90 tons guldbarer med sig.

Som i de andre to sæsoner, så kører denne sæson i et hæsblæsende tempo, der både driver plottet, giver indsigt i karakternes baggrund og motivation for deres handlinger og fastholder seeren i et jerngreb – man kan bare ikke slukke for denne serie. Man skal dog som seer acceptere præmissen om at næsten alt kan lade sig gøre for Professoren og hans bande – den ene løsning er mere kreativ og spidsfindig end den anden. Det er dog også her en stor del af seriens værdi ligger. Underholdningsværdien er tårnhøj, når Professoren skal forsøge at få 90 tons guld ud af en underjordisk bankboks, der oversvømmes ved det mindste ballade.

Man skal dog ikke kun se La Casa de Papel for seriens vanvittige handling, karakterne er i sig selv underholdning nok. At se en flok mere eller mindre psykopatiske udskud med hver sin brogede fortid, der skal samarbejde om det største kup verden har set, kan umuligt være kedeligt. Ligeledes giver det også et interessant indblik i nogle af karakternes personlige fortælling om, hvorfor de er havnet, hvor de er. Denne sæson giver især et spændende indblik i Professorens liv inden kuppet.

Hvis man har brug for en pause i sommervarmen og kan se igennem fingre med et til tider urealistisk plot, så skal man uden tvivl give La Casa de Papel en chance. De fleste vil æde den råt.

Alle tre sæsoner af La Casa de Papel kan ses på Netflix.

La Casa de Papel, Sæson 3

Skaber: Álex Pina

Medvirkende: Álvaro MorteItziar ItuñoAlba FloresÚrsula CorberóDarko PericEsther AceboMiguel Herrán, Jaime Lorente

Genre: Action, Krimi

Længde: 8 episoder

Premiere: 19. juli 2019

[Sassy_Social_Share]

Trailer