Menu Luk

Amerikansk hitserie topper med 27 Emmy-nomineringer

Den amerikanske hitserie “Succession” fra HBO Max løber med 27 nomineringer til årets Emmy-uddeling. Det fremgår af listen over samtlige nomineringer til uddelingen af den amerikanske tv-pris Emmy, der finder sted den 18. september.

Ud over “Succession” har to andre af HBO’s serier lagt sig i toppen af antal nomineringer. Der er tale om tv-serien “The Last of Us” med 24 nomineringer og “The White Lotus” med 23.

Det skriver AFP.

“Succession” er en dramaserie om en familievirksomhed, hvor familiemedlemmer kæmper om kontrollen med familiens medie- og underholdningskonglomerat.

Den fjerde og sidste sæson af hitserien havde premiere på streamingtjenesten HBO i starten af 2023.

Finaleafsnittet, der rundede hele serien om Roy-familien af, blev set af næsten tre millioner på tværs af platforme, da det havde premiere.

Serien er blandt andet nomineret i hovedkategorien Bedste dramaserie, som “Succession” vandt sidste år.

Det var ikke første gang, at “Succession” løb med den fornemme pris ved Emmy-uddelingen. Serien vandt også Bedste dramaserie i 2020.

Nomineringerne er blevet annonceret, mens Hollywoods manuskriptforfattere strejker.

Manuskriptforfatterne har strejket i to måneder, skriver Reuters, efter nedbrudte forhandlinger mellem streamingtjenesterne Netflix, Amazon, Apple og Walt Disney og The Writers Guild of America (WGA), Hollywood-manuskriptforfatternes fagforening.

Tekstforfatterne vil have højere løn og en ændring af praksis i industrien. Det skyldes ifølge tekstforfatterne et boom i streaming.

Stigningen i streaming betyder ifølge manuskriptforfatterne, at de får lavere løn for mere arbejde.

Men forhåbentlig findes der en løsning på striden, inden Emmy løber af stablen til september. Det siger Frank Scherma, der er formand og administrerende direktør for Television Academy, som står bag prisuddelingen, i en pressemeddelelse ifølge Reuters.