Menu Luk

Filmen 'Bastarden' med Mads Mikkelsen er udtaget til Toronto International Film Festival

‘Bastarden’, som også er udtaget til hovedkonkurrencen i Venedig, er baseret på Ida Jessens bestseller ‘Kaptajnen og Ann Barbara’ fra 2020 og har Mads Mikkelsen i hovedrollen. Publikum kan også opleve Amanda Collin, Simon Bennebjerg, Melina Hagberg, Kristine Kujath Thorp, Gustav Lindh, Morten Hee Andersen og Jacob Lohmann i filmens bærende roller.

Historien centrerer sig om den fattige soldat Ludvig Kahlen, der i 1755 ankommer til den golde jyske hede med et eneste mål; at følge kongens kald om at opdyrke jorden og derved selv opnå rigdom og ære. Men Kahlen får hurtigt en fjende. Den nådesløse godsejer, Frederik De Schinkel, som er enehersker på egnen, mener at heden tilhører ham og ikke kongen. Da De Schinkels fæstebonde stikker af sammen med sin hustru Ann Barbara og søger tilflugt hos Kahlen, sætter godsejeren alt ind for at drive Kahlen væk og samtidig få en grusom hævn. Kahlen bøjer sig ikke, men tager stædigt den ulige kamp op og risikerer nu både sit liv, men også båndet til den lille umage familie, som er opstået omkring ham på heden.

Mads Mikkelsen og Nikolaj Arcel. Foto:Henrik Ohsten Zentropa

Filmen er produceret af Louise Vesth for Zentropa med produktionsstøtte fra bl.a. Filminstituttet og filmen får dansk biografpremiere den 5. oktober 2023.

Toronto International Film Festival (TIFF)

TIFF er en af ​​de største publikum filmfestivaler i verden.

Siden grundlæggelsen i 1976 er TIFF vokset til at være en af Nordamerikas mest centrale festivaler og fungerer som en vigtig platform forud for årets Oscar-sæson, samt for europæiske film på det amerikanske marked.

Festivalens People’s Choice Award – som er baseret på publikumsafstemning – bliver regnet som en indikator for succes under prisuddelingssæsonen, især ved Oscar-uddelingerne. 

Modtagere af denne pris inkluderer Oscar-vindende film som ’Jojo Rabbit’ (2019), ‘Nomadland’ (2020), ’Belfast’ (2021) ’The Fabelmans (2022).

Festivalen løber fra 7. til 17. september.

Martin Riis Larsen

Ejer og stifter, samt skribent