Menu Luk

Både Nikolaj Arcel og Mads Mikkelsen vinder priser på Evolution Mallorca International Film Festival

Nikolaj Arcel og Zentropas anmelderroste storfilm BASTARDEN blev en af de store vindere ved dette års Evolution Mallorca International Film Festival, der uddelte priser i går aftes. BASTARDEN vandt hele tre priser i de tungeste kategorier: Bedste Internationale Film, fotograf Rasmus Videbæk vandt prisen for Bedste Fotograf og prisen for Bedste Skuespiller gik til Mads Mikkelsen for sin hovedrolle som Ludvig Kahlen.

Evolution Mallorca International Film Festival blev grundlagt i 2012 og er en af de hurtigst voksende filmfestivaler i Europa. Festivalen er af det amerikanske medie The Guardian udpeget som en af Europas Top 10 bedste filmfestivaler og viser hvert år et kulturelt mangefacetteret program af store spillefilm, kortfilm og virtual reality-projekter.  

Fotocredit: IPA Zentropa

BASTARDEN  fik verdenspremiere på den prestigefyldte Venedig International Film Festival i starten af september, hvorefter den har været på store filmfestivaler som Telluride, Toronto, San Sebastian, Busan, Hamburg, Zürich og snart Nordische Filmtage Lübeck, der løber af stablen den 1-5. november.

Herhjemme fik BASTARDEN forrygende anmeldelser ved danmarkspremieren og har modtaget omkring 20 fem- og seksstjernede anmeldelser fra danske medier. Det gør filmen til Nikolaj Arcels bedst anmeldte film til dato herhjemme. BASTARDEN er også indstillet som Danmarks bud på en Oscar i kategorien Best International Feature Film.

Storfilm med Mads Mikkelsen i titelrollen
BASTARDEN er en gribende storfilm, inspireret af virkelige begivenheder, om en mands indædte kamp for at tæmme den vilde hede og skabe sin egen lykke. Men i sin stædige jagt på rigdom og ære, risikerer han at ofre dem, der står ham nærmest. Nikolaj Arcel instruerer den episke storfilm, som han har skrevet sammen med Anders Thomas Jensen. I titelrollen ses Mads Mikkelsen, og i øvrige bærende roller kan publikum opleve bl.a. Amanda Collin, Simon Bennebjerg, Melina Hagberg, Kristine Kujath Thorp, Gustav Lindh, Morten Hee Andersen og Jacob Lohmann. BASTARDEN er baseret på Ida Jessens anmelderroste bestseller Kaptajnen og Ann Barbara fra 2020, som alene i Danmark har solgt over 60.000 eksemplarer.

Handlingen i BASTARDEN
Den fattige soldat Ludvig Kahlen ankommer i 1755 til den golde jyske hede med et eneste mål; at følge kongens kald om at opdyrke jorden og derved selv opnå rigdom og ære. Men Kahlen får hurtigt en fjende. Den nådesløse godsejer, Frederik de Schinkel, som er enehersker på egnen, mener at heden tilhører ham og ikke kongen. Da de Schinkels fæstebonde stikker af sammen med sin hustru Ann Barbara og søger tilflugt hos Kahlen, sætter godsejeren alt ind for at drive Kahlen væk og samtidig få en grusom hævn. Kahlen bøjer sig ikke, men tager stædigt den ulige kamp op og risikerer nu både sit liv, men også båndet til den lille umage familie, som er opstået omkring ham på heden.

Pressemeddelelse: Nordisk Film Distributio