Menu Luk

Den 13. oktober bliver det igen muligt at følge med i eventyret om ’Carmen Curlers’

Carmen Curlers er DR’s dramaserie om fantasten og iværksætteren Axel og den handlekraftige bondekone Birthe, der i 60’erne skaber Danmarks største arbejdsplads ved hjælp af en lille elektrisk papillot.

I 1965, hvor anden sæson begynder, står ’Carmen Curlers’ overfor at vokse eksplosivt, da et amerikansk skønhedsfirma lægger en uhørt stor ordre. Axels ambition er at sælge sine curlere til hele verden, og han lægger sig derfor i selen for at alt skal gå godt med amerikanerne. Et scenarie, der for serieskaber Mette Heeno er et godt spejl på den udvikling, som det generelle danske samfund gennemgik.

– Det er netop i disse år, at vi ser, hvordan påvirkningen og bevidstheden om USA for alvor slår igennem og drømmen om den lokale succes bliver afløst af drømmen om international succes. En drøm, som Axel i stor stil jagter i 2. sæson med store omkostninger for både ham selv, Carmen Curlers og alle fabrikkens ansatte, siger DR´s fiktionschef Mette Heeno.

Mens Axel optages af det store salg, skal Birthe tage hånd om en alvorlig arbejdsulykke på fabrikken, der gør, at en flok oprørske medarbejdere kræver bedre arbejdsvilkår og forståelse fra ledelsen. Birthe må træffe nogle hårde beslutninger og bliver upopulær. Derhjemme knirker ægteskabet med Jørgen, og det bliver efterhånden sværere og sværere for Birthe at jonglere arbejde og familieliv.

(Foto: © Danni Riddertoft / Thomas Howalt Andersen)

I hovedrollerne ses Morten Hee Andersen og Maria Rossing. I andre større roller ses bl.a. Nicolai Jørgensen, Fanny Leander Bornedal, Lars Ranthe, Mille Lehfeldt og Christian Tafdrup.

1. sæson af ’Carmen Curlers’ har netop modtaget prisen for ’Bedste Europæiske Dramaserie’ ved Festival de la Fiction i den vestfranske by La Rochelle.

2. sæson af ’Carmen Curlers’ får premiere den 13. oktober på DRTV og den 15. oktober på DR1 klokken 20.00.