Menu Luk

Caspar Phillipson, Danser, Hollywood-stjerne og irriterende soloklarinettist spiller

Han ligner John F. Kennedy, spillet overfor Tom Cruise, og så har han lige vundet årets udgave af Vild med dans på TV2 – Men hvem er han ?

Caspar Phillipson er uddannet på Skuespillerskolen ved Århus Teater 1995. Han var tilknyttet Århus Teater fra 1995 til 2001 og spillede her bl.a. rollen som Rocky i musicalen “The Rocky Horror Show” i 1995 og Alex i “A Clockwork Orange” i 1999. Siden har han bl.a. spillet Mortimer i komedien “Arsenik og gamle kniplinger” på Det Kongelige Teater i 2001 og Tony i musicalen “West Side Story” på Østre Gasværk Teater i 2006.

Han har spillet med i en række danske film og tv-serier. Eksempelvis ’Flammen og citronen’, ’Sommeren 92’, ‘Skyggen i mit øje’ samt TV 2s krimiserie ‘Sommerdahl’ og DRs satireserie ‘Orkesteret’.

I 2016 fik han international succes i filmen ’Jackie’, og siden har han blandt andet spillet med i ’Mission Impossible: Fallout’ og senest Netflix-filmen ’Blonde’.

Men Caspar Phillipson har flere store roller på listen. Det er især hans store lighed med den tidligere præsident i USA,  John F. Kennedy 

Caspar Phillipson, Natalie Portman, Peter Sarsgaard i filmen "Jackie"

Her er et udvalg af Caspar Phillipson film og serier.

Sommeren '92

Her spiller Caspar Phillipson en lille roller  som Morten Stig Christensen, journalist

Landstræner Richard Møller Nielsen kæmper en ulige kamp med et splittet hold, der nægter at spille efter hans taktik. Ingen forstår, hvad han vil, hverken spillerne eller pressen – kun hans kone Jonna forstår ham. Han er Danmarks mest udskældte mand, og det ser sort ud. Men i sommeren ’92 får Richard en uventet chance, og pludselig er holdet på vej til EM i Sverige. Med i bagagen følger de interne konflikter, uenighederne og de personlige udfordringer, men Richard er overbevist om, at de sammen kan gøre det umulige. Sommeren ’92 er en film om en mand, der mod alle odds samler et hold og en nation.

Hvor kan den streames?

Jackie

Efter det chokerende mord på sin mand, lammes førstedamen Jacqueline Kennedy af dyb sorg og kæmper for at genvinde sin tro. Midt i traumet skal hun finde kræfter til at trøste sine børn og definere sin mands historiske eftermæle og overveje sin egen fremtidige identitet som enke til præsidenten. Natalie Portman bejler til endnu en Oscar for en fuldstændig hudløs og hjerteskærende præstation. I rollen som JFK ses danske Caspar Phillipson, der har fået stor opmærksomhed i USA pga. sin slående lighed med præsidenten. ‘Jackie’ er nomineret til 3 Oscars bl.a. Bedste kvindelige hovedrolle (Natalie Portman).

Hvor kan den streames?

Mission: Impossible - Fallout

Det er to år siden, Ethan Hunt lykkedes med at fange Solomon Lane, og nu har de resterende medlemmer af The Syndicate omgrupperet sig til den nye organisation The Apostles. Under ledelse af den mystiske John Lark har de skumle planer om at få fingrene i tre plutoniumkerner. Ethan Hunt bliver sat i spidsen for et hold af agenter, der skal fange disse kerner tilbage, men missionen går galt, og Ethan føler sig tvunget til at redde sit hold frem for at nå missionens mål. Nu må alt sættes på et bræt for Ethan Hunt og co, der står med hele jordens fremtid i deres hænder. Men jagten bliver ikke nemmere, da CIA insisterer på at have deres agent August Walker med på holdet. Samarbejdsvanskelighederne kan vise sig skæbnesvangre for Ethan og resten af verden.

Hvor kan den streames?

Så længe jeg lever (Jørn Hjorting)

Så Længe Jeg Lever er en dramatisk, humoristisk og poetisk rejse gennem musikeren John Mogensens liv. Manden der lagde Danmark for sine fødder med store folkelige klassikere som “To mennesker på En Strand”, “Så længe Jeg Lever” og “Fut i Fejemøget”. Vi følger ham fra barndommen til hans første gennembrud med Four Jacks for så at gå i glemmebogen – og i hundene – indtil han pludselig brager igennem med sit enorme gennembrud i 1971 med “Der er Noget galt i Danmark!”.

Hvor kan den streames?

Skyggen i mit øje

Om morgenen den 21. marts 1945 er nonnerne og skolekammeraterne Rigmor, Eva og Henry fra Den Franske Skole på Frederiksberg klar til at starte skoledagen. Langt derfra – på den anden side af Nordsøen – gør britiske piloter fra Royal Air Force sig klar til en afgørende mission for den danske modstandsbevægelse. De sætter kurs mod Shellhuset, Gestapos Hovedkvarter midt i København. På øverste etage har tyskerne anbragt 26 danske fanger som et levende værn. Angrebet lykkes, men ikke langt derfra rammer tragedien. Et fly er styrtet ned tæt ved Den Franske Skole, og branden får de efterfølgende bombefly til at tro, at målet ligger under røgsøjlen. Ole Bornedals 2. verdenskrigsdrama Skyggen i mit øje er inspireret af den virkelige hændelse, der ramte Danmark i marts 1945 – den katastrofale bombning af Den Franske Skole.

Hvor kan den streames?

Marco effekten

Carl Mørck og Afdeling Q begynder at grave i en henlagt kriminalsag om den efterlyste pædofilisigtede embedsmand, William Stark. Ved den danske grænse har politiet anholdt en ung østeuropæisk dreng, Marco, i besiddelse af Starks pas. Det nye fund bringer Carl Mørck og Afdeling Q på sporet af årelang systematisk korruption med ulandsbistand og mod opklaringen af et bestialsk mord.

Hvor kan den streames?

Blonde

Dette fiktive portræt af Marilyn Monroe genskaber dristigt Hollywood-legendens turbulente privatliv – og viser, hvad det kostede hende at blive berømt.

Hvor kan den streames?

Orkestret

‘Orkestret’ er en komedie, som udspiller sig i og omkring et symfoniorkester – befolket af musikere, som på én gang lider af storhedsvanvid og mindreværdskomplekser. En samling glødende egoister, som skal underordne sig fællesskabet, for at kunne frembringe den store lyd.

Hvor kan den streames?