Menu Luk

Cesar Romero

SOME MEN JUST WANT TO WATCH THE WORLD BURN” – ET PORTRÆT AF ‘JOKER’ GENNEM TIDEN

Introduktion

Vi på Filmsiden ser, som mange andre, ufatteligt meget frem til at se den nyeste udgave, af den nok mest ikoniske skurk igennem filmhistorien, Joker. Derfor varmer vi op til Todd Phillips’ udgave, der kommer i biografen den 3. oktober, med en artikelserie, hvor vi gennemgår nogle af de forskellige udgaver af Joker gennem tiden – både på TV, i film og den animerede slags.

Vi skal helt ned under huden på karakteren og finde ud af, hvorfor den vanvittige klovn fra Gotham er blevet så legendarisk og mytisk. Skuespillerne bag masken bliver naturligvis også genstand for analyse og vurdering – fra Cesar Romero til Joaquin Phoenix. Alt dette skulle gerne fungere som den perfekte optakt til, når Joaquin Phoenix endelig tuner frem på lærredet i klovne make up og et lumsk smil.

Læs også:  Jared Leto - Et portræt af 'Joker' gennem tiden

Cesar Romero

Medvirkende: Batman: The Movie – Batman (TV Serie)
Periode:
 1966 – 1968

Vi lægger ud med, for de fleste, den mest ukendte Joker af dem alle, nemlig Cesar Romeros udgave fra 1966. En udgave som mange sandsynligvis ikke har set, hvilket man på ingen måde kan bebrejde dem. Superheltefilm kræver bare CGI og andre ny-moderne fiksfakserier, som man selvfølgelig ikke havde i Hollywoods 1960’ere. Derfor er det unfair at sammenligne den originale Batman film med de nyeste, man kan dog stadig godt dykke ned i Cesar Romeros præstation som Joker og udforske, hvad han gav til rollen.

Hvis man ser Cesar Romeros joker i forhold til de senere versioner af karakteren, så er der ingen tvivl om, at den er langt mere komisk end den er skræmmende. Hans ”diabolske” planer var ofte barnagtige og ikke særligt skræmmende, hvilket også ville være usædvanligt for den tid. Man kunne dog godt ønske sig mere vanvid fra Cesar Romero i rollen. Jokerens signatur kaklen og grin var uden tvivl på plads, men det virkede mere som en landsbytosse fremfor en gal og genial superskurk, der ville se verden brænde. Det blev heller ikke bedre af, at Cesar Romero nægtede at barbere sit overskæg af til rollen, derfor kan dette ses inden under den hvide make up. Der er dog ikke en finger at sætte på resten af Romeros visuelle repræsentation af Jokeren. Hans halv lange, pjuskede grønne hår bidrog uden tvivl til karakterens vanvid. Ligeså ikonisk var Romeros jakkesæt i lilla velour med grøn skjorte og læderhandsker, som har utvivlsomt lagt kimen til, hvordan Heath Ledger så ud i The Dark Knight. Om man kan tilskrive Romero æren for kostumet er nok tvivlsomt, der er dog ingen tvivl om, at Cesar Romero har været med til at skabe den mytiske karakter.

Læs også:  'Joker 2' har fået en premieredato

Klip