Menu Luk

De bedste film fra
Blodig Weekend 2022

Indledning

Danmarks største og (u)hyggeligste genrefilmfestival, Blodig Weekend, er overstået for i år. Vanen tro bød den på masser af uhygge og gode oplevelser for gyserfans i alle afskygninger. I denne artikel vil jeg dele de bedste film fra årets Blodig Weekend, samt fortælle lidt om hvad festivalen ellers havde at byde på.

3. Piggy (2022)

Instruktør: Carlota Pereda
Medvirkende: Laura Galán, Richard Holmes, Carmen Machi

’Piggy’ er navnet på en spansk gyser, som omhandler en overvægtig pige, som efter længere tids mobning er vidne til en traumatiserende oplevelse, finder sig selv i et dilemma, som ikke er let løst. 

Filmen formåede at fortælle en supervigtig og velfortalt historie om tykfobi, mobning og tyngende samvittighed. Den byder på en blanding af knugende ubehag, kulsort humor og intens spænding.

2. Daughter (2022)

Instruktør: Corey Deshon
Medvirkende: Casper Van Dien, Elyse Dinh, Vivien Ngô

I et afsidesliggende hus er en ung kvinde blevet kidnappet af en yderst ortodoks kristen familie – hun er tiltænkt at skulle være familiens nye datter. Mere om handlingen vil jeg ikke komme ind på her, da den her film skal opleves så uspoleret som muligt. 

’Daughter’ var en gennemført sær og ubehagelig størrelse. Man sidder fra start til slut med følelse af ubehag og en følelse af at noget er helt galt. Den følelse understøttes i særdeleshed af filmens visuelle side, som er filmet i grynet kvalitet, men med stilsikker og medfortællende kameraføring. Som familiens patriark giver Casper Van Dien karrierens bedste præstation og han fremstår både ynkelig og hamrende farlig på samme tid. 

’Daughter’ er en ”must-see” for enhver, der sætter pris på underspillet gys, som ikke har travlt med at springe frem og sige BØH, men derimod hellere vil give dig en isnende følelse af, at noget er ved at gå helt galt.

1. Deadstream (2022)

Instruktør: Joseph Winter, Vanessa Winter
Medvirkende: Joseph Winter, Melanie Stone, Jason K. Wixom

På en førsteplads har vi ’Deadstream’, som slet og ret er en af de mest underholdende film jeg mindes at have set i en biograf.
Filmen handler om en udstødt internetpersonlighed, som skal tilbringe en hel nat i et hjemsøgt hus imens han livestreamer det hele. 

’Deadstream’ er filmet og klippet som en ægte livestream og foregår mere eller mindre i realtid. Ikke siden ’An American Werewolf in London’ har en film så elegant formået både at være hamrende uhyggelig og ustandseligt morsom på samme tid. Ligesom med ’Daughter’, vil jeg ikke gå i detaljer om handlingen, men det kan koges ned til en blanding af ’Evil Dead’ og ’The Blair Witch Project’. 

Foruden en perlerække af gyserfilm på det store lærred, har Blodig Weekend også andre ting at byde på. Man kan blandt andet teste sin gyserviden til quiz og tømme sparegrisen til Collectors Market, hvor alt fra film, plakater, t-shirts og alt muligt andet gyserrelateret merchandise var tilgængeligt. Desuden var der besøg af flere skuespillere, instruktører og des lige, som præsenterede deres film, svarede på spørgsmål og skrev autografer.

Kort fortalt er Blodig Weekend en enorm oplevelse, hvis man er til gyserfilm. Jeg skal med sikkerhed afsted til næste år igen – jeg vil på det varmeste anbefale dig at gøre det samme.