Menu Luk

'Borgen' sæson 4 får premiere
den 13. februar 2022

(Foto: DR)

Næsten 10 år er gået – også i det fiktive Borgen univers. Når vi møder Birgitte Nyborg igen, er hun nyligt udnævnt udenrigsminister efter en længere periode i opposition og her udfordres hun af en række begivenheder, der vokser i betydning og som ender med at true både hendes position i regeringen, men også Danmarks relation til sine nære allierede. Sagen viser sig hurtigt også at få alvorlige indenrigspolitiske og ikke mindst klimapolitiske konsekvenser.

Et boreselskab pludselig nemlig finder olie i Grønland. En begivenhed, der bliver begyndelsen på det, der i løbet af seriens otte afsnit udvikler sig til en international kamp om Arktis.

Trailer:

Borgen – Riget, Magten og Æren’ er skrevet af Adam Price og har Per Fly som konceptuerende instruktør.

Den nye Borgen, der får premiere på DR, før den bliver tilgængelig på Netflix over hele verden, genforener det kreative team bag serien. Det inkluderer serieskaber Adam Price og hovedrolleindehaverne Sidse Babett Knudsen som Birgitte Nyborg og Birgitte Hjort Sørensen som Katrine Fønsmark.

Udover Sidse Babett Knudsen og Birgitte Hjort Sørensen, så vender andre kendte ansigter også tilbage.

Søren Malling som Torben Friis, Signe Egholm Olsen som Anne Sophie Lindenkrone, Mikael Birkkjær som Philip Christensen, Lisbeth Wulff som Pia Munk, Lars Mikkelsen som Søren Ravn, Laura Allen Müller Smith som Nadia Barazani, Jens Albinus som Jon Berthelsen, Lars Knutzon som Bent Sejrø, Peter Mygind som Michael Laugesen, Morten Kirkskov som Niels Erik Lund, Gitte Siem Christensen som Kirsten Sejrø, Angunnguaq Larsen som Jens Enok Berthelsen, Freja Riemann som Laura Nyborg Christensen og Kasper Lange som Dan Vestergaard.

Også nye navne på rollelisten

Mikkel Boe Følsgaard får en central rolle som souschefen Asger Holm Kirkegaard, der arbejder tæt sammen med Birgitte Nyborg. Lucas Lynggaard Tønnesen, der høster stor international opmærksomhed netop nu, ses som Nyborgs søn, Magnus Nyborg Christensen. Og også Simon Bennebjerg, Johanne Louise Schmidt, Magnus Millang og Özlem Saglanmak får afgørende roller.

1. sæson blev vist i 2010, 2. sæson i 2011 og 3. sæson i 2013. Serien blev solgt til mere end 80 lande globalt, deriblandt Norge og i Sverige, og vandt flere priser, bl.a. BAFTA-prisen og Prix Italia.