Menu Luk

DR’s fængselsdrama ’Huset’ solgt til flere verdensdele

Efter at DR’s dramaserie ’Huset’ først på måneden modtog den prestigefulde Prix Italia-pris for ’Bedste TV-drama’, kan flere salg nu annonceres til internationale TV-stationer.

DR Internationalt Salg har netop lavet en aftale med britiske BBC, om at den britiske public service-station kan vise ’Huset’ i Storbritannien og Irland.

Sofie Gråbøl, David Dencik, Youssef Wayne Hvidtfeldt og Charlotte Fich har udsigt til at komme på skærmen i blandt andet Storbritannien, Australien, Holland og USA. (Foto: © Danni Riddertoft og Thomas Howalt Andersen)

Derudover har DR solgt ’Huset’ til TV- og streamingkanaler i Frankrig (til Canal+-kanalen Polar+), USA (MHz Networks), Australien (SBS), Holland (NPO) og Belgien (BE TV).

Dermed har seerne i disse lande også snart udsigt til at skulle se blandt andre Sofie Gråbøl, David Dencik, Youssef Wayne Hvidtfeldt og Charlotte Fich på skærmen. Samtidig lyder det fra DR Internationalt Salg, at der er flere salg af serien på vej snart.

’Huset’ er skabt af Kim Fupz Aakeson i et tæt samarbejde med instruktørerne Frederik Louis Hviid og Michael Noer. Rikke Tørholm Kofoed fra DR Drama har været producent på serien, som er i otte afsnit, og som fortsat kan ses på DRTV.