Menu Luk

Tid til igen at blive fortryllet

Eventyret begyndte i bøgernes verden med tyske Michael Endes fantasy-roman fra 1979, hvor vi første gang mødte drengen Bastian, der finder en mystisk bog, hvis historie snart kommer til live på yderst levende vis.

Bogen er naturligvis The Neverending Story – på dansk ‘Den uendelige historie’. Den blev filmatiseret under samme titel i 1984 af instruktør Wolfgang Petersen (Das BootThe Perfect StormAir Force One).

Nu er det blevet annonceret, at det fortryllende eventyr fortsætter i ikke blot en film, men en række nye eventyr. I hvert fald, hvis det står til folkene bag. Det skriver Variety.

Forude venter således efter alt at dømme ikke kun et nyt møde med Bastian og den eventyrlige bog, men også helten Atréyu og hans hest Artax, hvis skæbne har fået generationer til at knibe en tåre eller ti.

Foruden kan vi nok også se frem til en ny flyvetur med dragen Falkor, mens eventyret også huser både stenkæmper og andre mystiske skabninger.

10-årige Bastian er en dagdrømmer. Derhjemme tynges han af savnet efter sin afdøde mor, og i skolen bliver han trynet af klassekammeraterne, så i stedet søger han tilflugt i sin egen fantasi. Faktisk helt bogstaveligt, for da han en dag støder på en mystisk bog, bliver han totalt opslugt af historien om Fantasia, et eventyrligt land fyldt med fantastiske væsner. Med ét befinder han sig midt i fortællingen om den unge kriger Atreju, der må lære at stirre frygten i øjnene for at redde Kejserinden og det magiske rige.

Den originale film fik to fortsættelser med ‘The NeverEnding Story II: The Next Chapter’ og ‘The NeverEnding Story III’ fra henholdsvis 1990 og 1994.

Der er endnu ikke meget andet annonceret om den kommende række af film. Hverken en rollebesætning, instruktør eller en premieredato.

Vi venter i spænding på mere nyt!

Imellemtiden kan du nyde det fantastiske og ørehængende temanummer af Limahl. 

Martin Riis Larsen

Ejer og stifter, samt skribent