Menu Luk

En samtale om 'Sygeplejeskolen V'
- Jesper Ole Feit Andersen

Indledning

Den femte sæson af ‘Sygeplejeskolen’ er nu kommet til femte episode, som kan ses i aften på TV2 Charlie, og allerede nu, kan du se sjette episode på TV2 Play. I anledningen af den nye sæson, har vi haft fornøjelsen af at deltage i pressemødet op til, hvor vi fik mulighed for at interviewe de forskellige fra og bag om serien. I dag udgiver vi vores samtale med Jesper Ole Feit Andersen.

Min samtale med Jesper Ole blev ret speciel. Først og fremmest var mit optageudstyr gået ned, men Jesper Ole var så sød at tilbyde at optage samtalen og sende det til mig. Herfra fik vi en hyggelig samtale om hans optræden i Natholdet, at han er meget aktuel for tiden, og så, at jeg også lytter til hans podcast om krimier og dramaserier ‘Den Uofficielle Podcast’, som i øjeblikket gennemgår ‘Riget’. Derefter fik jeg stort set kun stillet et spørgsmål. Ikke fordi tiden manglede eller at jeg ikke havde forberedt flere spørgsmål, men fordi Jesper Ole er fantastisk god til at fortælle, og han kom rundt om det mest ved første spørgsmål.  

Jesper Ole Feit Andersen - Kilde: Mike Kollöffel/TV 2

Med tredje og fjerde sæson i baghånden, var det så nemt at finde tilbage i rollen?

Så længe jeg ikke skal løbe, så er det meget nemt. Ej, for at være helt ærlig, det har været så dejligt at vende tilbage til det. Jeg synes, at med tredje og fjerde sæson fik vi ligesom rundet de der kanter af, og jeg føler også jeg er landet mere i det. Jeg må indrømme, at jeg var faktisk forholdsvis nervøs første gang jeg trådte ind på settet. Der var en masse nye mennesker og nye kollegaer. Jeg havde nerver på, da vi startede. Jeg kan huske jeg gik derfra med en følelse af, at jeg sejler rundt. Men så føler jeg nu, at jeg er kommet godt ind i det. Det er jo det taknemlige i at have en karakter, som man kan vende tilbage til. Det synes jeg faktisk er enormt rart. Så synes jeg også det er et dejligt fredeligt univers at træde ind i. Det er jo alle sammen nogle mennesker der vil det gode, og vil andres menneske gode. Der er noget befriende uselvisk og uhøjtideligt ved ham her Finn karakteren, som gør at han er pisse meget nede på jorden. Han er ærlig og han er faktisk også ærlig overfor sine egne principper, og det vil man kunne se når sæsonen udvikler sig. Det er jo ikke fordi han er meget med. Han er sådan en hyggelig fyr der går rundt. Det er ikke fordi han kan skabe så meget drama. Så skulle det være fordi han kørte en patient ind på en forkert stue. Who knows.

Så er der det andet aspekt i at vende tilbage, som handler om at vende tilbage til et univers, befolket med en masse kollegaer. Alle de søde runnere til assistenter, til dem i produktionen, alle dem der pukler fra tidlig morgen til sen aften, dem der står for løn, osv. som man jo efterhånden kender og har mødt. Det er dejligt at vende tilbage til et univers, hvor man kan mærke at det tekniske bare sådan glider, fordi vi ved hvordan vi laver de her scener, vi ved hvordan det skal være osv. Også med skiftende instruktører. Jeg har haft Jannik Johansen, Morten Boesdal Halvorsen, Tilde Harkamp og så Ask Hasselbalch, den nye dreng i klassen kan man sige, som er kommet ind over her i sæson 5. Det der er kendetegnende for dem alle sammen, som er noget jeg også synes har været rigtig fedt på den her sæson, det er at… For eksempel her i første afsnit. Der opstår nogle gange fejl i en scene. Der sker nogle ting der ikke var meningen. For eksempel Molly, vores første take i vores scene sammen, hvor hun smadrede en køleskabsdør op i mig og sådan noget pjat, det er jo i virkeligheden et uheld, som ikke var meningen, men som vi valgte at gentage og gentage. Tilde var meget sådan, lad os udforske det at der er plads til komikken, der er plads til sådan lidt slap-stick. Det gør jo mig glad, for det er sådan lige før jeg ikke kan lade være. Det svært ikke have lyst at lægge en krølle. Det skal jeg nogle gange øve lidt i at bare holde igen.

I næste uge var det meningen vi skulle udgive vores interview med Molly Eglind, men desværre så var mit optageudstyr gået ned. Molly tilbød og hendes hjælp, men jeg er så kommet til at optage hele samtalen i slow-motion. Det ser desværre ikke ud til at redde. 

Læs også:  En samtale med producenten bag 'Sygeplejeskolen' - Senia Dremstrup

Femte episode kan streames allerede nu på TV2 Play, og kan ses i aften TV2 Charlie.  

Artikelfoto: Anders Fauerby/TV 2

Morten Kibsgaard

Udvikler og skribent