Menu Luk

Filmsiden interviewer:
Ingebeth Drost

Filmsiden har interviewet Ingebeth Drost om hendes oplevelser ved at bo i et kloster i Himalaya i 100 dage – med alle de tv-serier, hun orkede. Dette var en præmie Ingebeth vandt, da hun i efteråret 2015 deltog i the “Catch Up Grant”, en konkurrence, udstedt af Samsung TV. Ingebeth vandt, (som mobilgiganten Samsung havde udskrevet). Ud af de 75 deltagere i hele Skandinavien blev 8 finalister udvalgt, og kun Ingebeth slap igennem nåleøjet.

Ingebeth arbejder til dagligt som caster, men har også selv spillet mindre roller i film. Film og TV-serier interesserer Ingebeth meget, men på grund af den travle hverdag, bliver tiden sjældent prioriteret til film og TV-serier. Ingebeth fik muligheden for at få set alle de TV-serier, som hun længe gerne har villet se – i et kloster i Himalaya.

Et var at have muligheden for at se alle de TV-serier, man gerne vil se, noget andet var at leve i et kloster blandt 85 munke i 100 dage – uden at have nogle former for forbindelse til omverden. Ingen adgang til internet, telefonsignal og derfor uden kontakt til venner og familien – i 100 dage. At sende et brev med posten var den eneste mulighed for kommunikation, men et brev ville være halvanden måned om at nå frem til Danmark. Ingebeth var overrasket over, hvor hurtigt det gik at vænne sig til livet offline. Det føltes fra start både naturligt og dejligt.

Læs også:  Filmsiden interviewer: Søren Hellerup

Hun boede, som munkene, i sin egen celle på klostret, og var en del af dagenes gang på klostret. Udover at deltage i munkenes dagligdag og at se TVserier, nød hun også meget at være disconnected til omverden. Der var masser af tid og mulighed for at meditere og dyrke yoga og vandre i de smukke omgivelser, som var lige uden for døren, ind imellem alle TV-serierne.
Munkene må ifølge deres religion ikke se TV, så Ingebeth havde ikke selskab, når hun så TV-serier. Men Ingebeth følte sig meget velkommen på klostret, og naturligvis var munkene nysgerrige. De syntes, at det var vildt, at hun som kvinde rejste alene og skulle være alene alene i 100 dage – og så i vinterperioden, hvor der kan være meget koldt i Himalaya, bo i et lille koldt værelse, hvor der nogen gange var frostgrader om natten.

Ingebeth fik indhentet og set mange af de TV-serier, som stod på hendes ønskeliste. Hun kan godt lide at se TV-serier og film, der teknisk og filmisk er godt lavet, der giver ny indsigt eller, hvor man møder nogle spændende og komplicerede karakterer. Rørende og eksistentielle handlinger. Hun er ikke så meget til komedieserier eller -film. Derfor gav hun sig selv den udfordring at se en række komedie-serier, for måske at finde én, hun synes var sjov.

Læs også:  Filmsiden interviewer: Kristian Håskjold

Af TV-serier hun så i løbet af de 100 dage, kan blandt andet nævnes: Six Feet Under – Ingebeth fortæller, at hun stortudede og var nedtrykt i flere dage, da serien var slut. Filmteknisk synes hun at TV-serien Fargo var en stor oplevelse at se, oplyser hun – flotte billeder. The wire kommenterer på vores samfund og gav hende ny indsigt. Hun synes det var god men også en lidt tung TV-serie at komme igennem. Hvad hun har set derudover kan nævnes
klassikeren The Sopranos, The Affair, Deadwood, Louie, Modern Family (sjov komedieserie), Lilyhammer (mega sjov komedieserie ifølge Ingebeth), Breaking Bad, Mad Men, House of Cards, Girls, Game of Thrones, Peaky blinders og Homeland. Ingebeth fortæller, at hun valgte TV-serie alt efter humør, og kunne til tider godt have flere serier kørende på en gang. Lige nu ser hun sidste sæson af House of Cards.

Ingebeth fulgte med i den dansk/svenske TV-serie Broen 3 i efteråret men mangler at se de to sidste afsnit, da hun rejse til Himalaya, før de blev vist i
fjernsynet. Derfor er hun ked af, at DR har fjernet dem inde på deres hjemmeside, så hun ikke kan få slutningen med.