Menu Luk

Filmsuccesen 'Underverden' får en efterfølger

Actionthrilleren ‘Underverden 2’ instrueres af Fenar Ahmad, mens bl.a. Dar Salim, Stine Fischer Christensen og Birgitte Hjort Sørensen står på rollelisten.

Fans af actionbraget ‘Underverden kan roligt begynde at glæde sig. For i dag kan Profile Pictures offentliggøre, at Fenar Ahmad skaber actionthrilleren UNDERVERDEN 2. Han instruerer filmen og skriver selv manuskriptet sammen med Behrouz Bigdeli. Filmen får forventet biografpremiere i foråret 2023. I anledningen af dagensnyhed, offentliggør Profile Pictures og Nordisk Film Distribution samtidig det første stilbillede fra ‘Underverden 2.

Den mest eksplosive danske film siden Pusher
‘Underverden’ blev en sensation ved premieren i 2017. Filmen fik fantastiske anmeldelser og blev en overraskende biografsucces, der trak over 180.000 publikummer i biografen. Filmen blev bl.a. kaldt ”den mest eksplosive danske film siden Pusher” og skildrede hvordan den succesrige kirurg Zaid forvandler sig til en hævner i den københavnske underverden, da hans lillebror bliver slået ihjel. Senere fik Underverden også adskillige nomineringer og priser, bl.a. Nordisk Film Prisen til Fenar Ahmad. 

Fenar Ahmad er netop gået i gang med optagelserne til filmen i København og omegn. Han udtaler:

>> Når man piller de lag af et menneske, som tilsammen skaber dets identitet, så har man et væsen, som er reduceret til ingenting. Men driften efter at være nogen kan ikke undertrykkes. Den vil altid vinde. For ingen kan være ingenting. Alle har brug for at være nogen. <<

Det kan allerede nu afsløres, at Dar Salim er tilbage i sin glansrolle som hævneren Zaid, og det samme er Stine Fischer Christensen som Zaids kæreste Stine, der bliver forladt til sidst i Underverden, netop som hun har født parrets søn. Ny på rollelisten er bl.a. Birgitte Hjort Sørensen, som har sin første filmrolle siden Tre ting i 2016.

fotocredit Peter Riis Profile Pictures

Kilde: Nordisk Film Distribution