Menu Luk

’Huset’ får en Prix Italia for ’Bedste dramaserie’

DR’s fængselsdrama fik en af de meget prestigefulde Prix Italia-priser, da der fredag aften blev uddelt priser til programmer og produktioner fra hele verden i Bari i Italien.

DR’s fængselsdrama fik en af de meget prestigefulde Prix Italia-priser, da der fredag aften blev uddelt priser til programmer og produktioner fra hele verden i Bari i Italien.

Foran italienske RAI’s dramaserie ’Esterno notte’ og britiske Channel 4’s dramaserie ’I Am Ruth’ med Kate Winslet i hovedrollen, som DR viser lige nu, lykkedes det ’Huset’ at sikre sig en af de prestigefyldte Prix Italia-priser, som fredag blev uddelt i den syditalienske by Bari.

Prix Italia er en af de ældste og mest prestigefulde mediepriser, som er blevet uddelt siden 1948, og i dag bliver der uddelt priser både til radio-, TV- og netproduktioner.

266 programmer i konkurrence
Det helt særlige ved Prix Italia, som dermed markerer sit 75-års jubilæum i år, er, at det er programmer og produktioner fra hele verden, der er i konkurrence. I alt blev der uddelt priser i 10 forskellige kategorier, og undervejs har 266 produktioner været med i kampen om en Prix Italia.

’Huset’ er skabt af Kim Fupz Aakeson i et tæt samarbejde med instruktørerne Frederik Louis Hviid og Michael Noer, og i hovedrollerne ses Sammi (Youssef Wayne Hvidtfeldt), Henrik (David Dencik), Miriam (Sofie Gråbøl) og Gert (Charlotte Fich), der er fængselsbetjente og kollegaer i det nedslidte, danske fængsel – kendt som ‘Huset’.

I motiveringen fra juryen hedder det blandt andet, ‘at ‘Huset’ er et gribende og overbevisende portræt af virkeligheden i fængslet’, ligesom både castet, historien, optagelserne og redigeringen bliver rost.

DR modtog senest en Prix Italia i 2021. Da var det i kategorien ’Best Web Interactive’ – det bedste, brugerinvolverende projekt på tværs af medier – for fiske-bankospillet ’Fiskebanko’ på DR2 og DRTV midt under coronapandemien.