Menu Luk

Julekalenderen ’Tidsrejsen’ får en fortsættelse i 2024

For de fleste er der nok lang tid til julen 2024, men allerede i oktober går DR i gang med optagelserne til den kommende julekalender: ’Tidsrejsen 2’.

’Tidsrejsen 2’ handler om det umage par Romeo og Holly, der lærer hinanden at kende, da Holly starter i Romeos klasse. Romeo mener at have beviser for, at der tidligere i Dragør har foregået tidsrejser, og at det måske kan bringe ham tættere på at finde ud af, hvad der er sket med hans far, som han aldrig har mødt. Holly tilbyder Romeo sin hjælp, hvilket bliver starten på et hæsblæsende science-fiction juleeventyr.

For DR’s fiktionschef Henriette Marienlund var valget omkring at lave en fortsættelse af ’Tidsrejsen’ ikke nogen svær beslutning.

– ’Tidsrejsen’ var bare en virkelig god julekalender, og da vi samtidig kunne se et stort udviklingspotentiale i universet, var det en ret nem beslutning, at vi selvfølgelig skulle lave en fortsættelse, der bringer historien videre, siger Henriette Marienlund.

De danske børn kan derfor igen glæde sig til ture både tilbage i fortiden og ud i fremtiden.

Nye og kendte ansigter
Der bliver 10 år imellem de to julekalendere, da ’Tidsrejsen’ blev sendt på DR i 2014, men det bliver igen Dragør by, der danner rammen for serien. Der er derfor naturligvis også en del nye ansigter i serien, men der vil også være enkelte kendte ansigter fra den oprindelige julekalender.

’Tidsrejsen 2’ er skrevet af Mikkel Bak Sørensen og Poul Berg, der også skal instruere samtlige 24 afsnit. Poul Berg kender universet godt, da han også i sin tid skrev ’Tidsrejsen’. Han stod også bag ’Julehjertets hemmelighed’ både som instruktør og manuskriptforfatter.

Optagelserne til ’Tidsrejsen 2’ starter i oktober 2023, og serien vil traditionen tro få premiere 1. december 2024. Optagelserne i Dragør sker i samarbejde med Dragør Kommune.

Julekalenderen 2023: Det magiske tivoliteater

Julekalenderen 2023: Det magiske tivoliteater
Selvom DR Drama først har ’Tidsrejsen 2’ klar til næste år, er der naturligvis også en julekalender på DR i år. Det bliver den norske julekalender ’Det magiske tivoliteater’, som danner rammen i december måned i år.

’Det magiske tivoliteater’ følger den fattige dreng Luka i det tidlige 1900-tallet. Han støder ved et tilfælde en dag på et tivoliteater. Her bliver han venner med en flok børn fra teateret og begynder at få en følelse af endeligt at høre hjemme. En ond og nådesløs overklassekvinde har dog planer om at sælge teateret og smide børnene på gaden. Luka og hans venner udtænker derfor en plan for at redde teateret.

Kilde: DR