Menu Luk

Fra gennembruddet i "Blinkende lygter" tilbage i 2000 til sin seneste Hollywood-rolle i "Indiana Jones and the Dial of Destiny"

For sin alsidige karriere på biograflærredet – fra gennembruddet i “Blinkende lygter” tilbage i 2000 til sin seneste Hollywood-rolle i “Indiana Jones and the Dial of Destiny” fra i sommer – bliver Mads Mikkelsen nu belønnet med Zurich Film Festivals ærespris, Golden Eye Award.

Det skriver flere internationale medier, herunder det kendte amerikanske magasin Variety.

– Han udstråler styrke og nogle gange sårbarhed på samme tid. Og som hovedrolleindehaver er han i stand til at bære film fra A til Z, som han gør i sit seneste arbejde, “Bastarden”, siger filmfestivalens kunstneriske leder, Christian Jungen, ifølge Variety.

Han peger også på præstationer i danske film som “Efter brylluppet” og “En kongelig affære” og i internationale succeser som “King Arthur” og James Bond-filmen “Casino Royale” og titelrollen i tv-serien “Hannibal”.

– Mads Mikkelsen er en meget karismatisk skuespiller, der altid fordyber sig fuldstændig i sine karakterer og fanger publikum med sit udseende og fysiske præstationer, lyder begrundelsen videre.

Den danske superstjerne modtager æresprisen på den schweiziske filmfestival den 6. oktober, samtidig med at han præsenterer “Bastarden” i Zürich.

Mads Mikkelsen har i forvejen flere internationale priser stående.

Han har vundet det europæiske svar på en Oscar, European Film Awards, for sin rolle i Thomas Vinterbergs “Druk”, og en skuespilpris ved det Filmfestivalen i Cannes for “Jagten”, som ligeledes er instrueret af Thomas Vinterberg.

Mads Mikkelsen gør det igen: BASTARDEN stærkt fra start i biograferne!

Efter et enigt dansk anmelderkorps i torsdags hyldede Nikolaj Arcels imødesete storfilm BASTARDEN med stakkevis af topanmeldelser, var det publikums tur i weekenden. Og de svigtede ikke. Allerede fire dage efter premieren har filmen solgt 42.322 billetter, hvilket katapulterer filmen direkte ind på biograflistens førsteplads. Filmens billetsalg fordeler sig med 34.385 billetter i selve premiereweekenden fra torsdag til søndag og yderligere 7.947 snigpremierebilletter.

Dermed er Nikolaj Arcel stærkt tilbage i dansk film i instruktørrollen for første gang siden den Oscar-nominerede En kongelig Affære, som også blev en stor succes og endte med at sælge over 570.000 biografbilletter i Danmark.

Mads Mikkelsen fortsætter den imponerende stime med at hitte med sine danske film i biograferne. Alene siden 2015 har han hevet over halvanden million danskere i biografen med filmene Mænd og høns, Druk og Retfærdighedens ryttere.