Menu Luk

Mads Mikkelsen og resten af castet afsløret til storfilmen 'Bastarden'

Zentropa kan i dag offentliggøre hele castet og de første bag-om billeder til Nikolaj Arcels episke storfilm ‘Bastarden’ (tidligere arbejdstitel ‘Kongens land’). Udover Mads Mikkelsen og Amanda Collin medvirker Simon Bennebjerg, Gustav Lindh, Kristine Kujath Thorp, Jacob Lohmann, Søren Malling og mange flere.

Se billeder fra optagelserne nederst i artiklen.

Zentropa Entertainments er netop startet optagelser på Nikolaj Arcels nye danske storfilm ‘Bastarden’, og i dag kan hele det store cast offentliggøres. Tidligere på året blev det offentliggjort, at Mads Mikkelsen og Amanda Collin spiller de to hovedroller som henh. den forarmede kaptajn Ludvig Kahlen og den handlekraftige Ann Barbara med ar på sjælen. I dag løftes sløret for resten af de medvirkende.

Robert-prisvinderen Simon Bennebjerg som modstander til Mads Mikkelsen

I den bærende rolle som den lokale godsejer Frederik de Schinkel, ses Simon Bennebjerg som stærk modstander til Mads Mikkelsens Ludvig Kahlen. Simon Bennebjerg er uddannet fra Den Danske Scenekunstskole i 2016 og fik sit gennembrud på et store lærred sidste år i Bille Augusts ‘Pagten’, hvor han spillede forfatteren Thorkild Bjørnvig overfor Birthe Neumann som Karen Blixen og modtog en Robert-statuette i ”Mandlig Hovedrolle”-kategorien for sin præstation. På tv har han bl.a. spillet Birgitte Nyborgs ministersekretær Oliver Hjort i 4. sæson af ‘Borgen’, og han har også haft en række store roller på bl.a. Det Kongelige Teater, mest mindeværdig som Mozart i Kasper Holtens anmelderroste opsætning af Amadeus.

Unge stortalenter

I rollen som præsten Anton Eklund, der bliver Kahlens usandsynlige allierede, ses Gustav Lindh, der herhjemme brød igennem overfor Trine Dyrholm i May El-Toukhys prisbelønnede ‘Dronningen’ og ligeledes havde stor succes i Anders Thomas Jensens ‘Retfærdighedens Ryttere’.

Det unge stortalent Kristine Kujath Thorp spiller Frederik de Schinkels kusine Edel Helene, der fanges mellem Schinkel og Kahlen i et livsfarligt spil om magt og kærlighed. Hende kender vi bl.a. fra DR3-serien ‘Noget om Emma’ og webserien ‘Vild sommer’ på TV 2 Play samt den norske katastrofefilm ‘Nordsøen’.

Som den livstrætte og magtfulde embedsmand Trappaud ses Jakob Lohmann, mens Morten Hee Andersen spiller Ann Barbaras ægtemand Johannes. I en nøglerolle som Taterpigen Anmai Mus kommer publikum til at møde børneskuespilleren Melina Hagberg, og i andre vigtige roller ses bl.a. Magnus Krepper, Thomas W. Gabrielsson, Søren Malling og Olaf Højgaard.

Handlingen i ‘Bastarden’

Nikolaj Arcels ‘Bastarden’er baseret på Ida Jessens anmelderroste bestseller ‘Kaptajnen’ og ‘Ann Barbara’ fra 2020 og skildrer kampen om den uopdyrkede jyske hede i 1750’ernes Danmark.

Året er 1755. Det er Frederik 5’s højeste ønske at kolonisere den sidste utæmmede del af hans rige, den enorme jyske hede. I årtier har heden ligget ubesejret hen, og kongens drøm om at civilisere den er så godt som død. Men den stålsatte, forarmede kaptajn Ludvig Kahlen trodser alle råd og begiver sig alene afsted for at opdyrke og kolonisere heden. Jorden er gold, landet er hærget af ulve og lovløse, og Kahlens ulige kamp mod naturen er ubarmhjertig. Samtidig får han en frygtindgydende fjende i den afstumpede godsejer Frederik de Schinkel, som vil gøre alt for at tvinge Kahlen væk. Men da den bortløbne husholderske Ann Barbara søger tilflugt hos Kahlen, formes et ubrydeligt bånd, og sammen tager de to kampen op.

‘Bastarden’ er inspireret af virkelige begivenheder og er et gribende drama om ambition og magt, hævn, kærlighed og tilgivelse. En medrivende fortælling om en stolt og kompromisløs mand og den ukuelige og kloge kvinde, der bliver hans allierede i kampen mod ondskab og fortabelse.

‘Bastarden’ er skrevet af Anders Thomas Jensen og Nikolaj Arcel og produceres af Zentropa Entertainments v/ producer Louise Vesth.

‘Bastarden’ optages i Tjekkiet, Tyskland og Jylland og får biografpremiere i efteråret 2023.

Rolleliste:

 •        Ludvig Kahlen – Mads Mikkelsen
 •        Ann Barbara – Amanda Collin
 •         Frederik de Schinkel – Simon Bennebjerg
 •          Anmai Mus – Melina Hagberg
 •          Anton Eklund – Gustav Lindh
 •          Edel Helene – Kristine Kujath Thorp
 •          Johannes Eriksen – Morten Hee Andersen
 •          Bondo – Thomas W. Gabrielsson
 •          Trappaud – Jacob Lohmann
 •          Preisler – Olaf Højgaard
 •          Hector – Magnus Krepper
 •          Paulli – Søren Malling
 •          Lauenfeldt – Morten Burian
 •          Og mange flere

Fotograf: Henrik Ohsten

Kilde: Pressemeddelelse fra Nordisk Film

Morten Kibsgaard

Udvikler og skribent