Menu Luk

Ny Afdeling Q-film bliver en realitet

Fans af Afdeling Q og Jussi Adler-Olsens univers kan roligt begynde at glæde sig. I dag kan Nordisk Film bekræfte, at der nu kommer en ny filmatisering om det meget populære univers baseret på Jussi Adler-Olsens succesfulde bogserie om Afdeling Q. Thrilleren DEN GRÆNSELØSE sender Afdeling Q over til Bornholm, hvor et gammelt mysterium om en død pige, hængende i et træ, vækkes til live og trækker tråde til en hemmelig solkult på øen.

En thriller om menneskers grænseløshed
Og det bliver med én af landets mest prominente instruktører bag roret – nemlig Ole Christian Madsen. I mere end 25 år har Ole Christian Madsen sat et markant aftryk på film og tv både herhjemme og i USA, bl.a. med film som En kærlighedshistorie (2001), Nordkraft (2005), Prag (2006), Flammen og Citronen (2008), Superclassico (2011), Steppeulven (2014) og Krudttønden (2020) samt tv-serier som Taxa (1997), Edderkoppen (2000), Rejseholdet (2002-04), instruktør og showrunner på dramaserien Banshee (2013-16) for HBO i USA og senest Dag og nat (2022) på
TV 2.

Med på det nye Afdeling Q-hold er også Jakob Weis, som har skrevet manuskriptet til DEN GRÆNSELØSE. Han har tidligere skrevet Paprika Steens anmelderroste publikumssucces Den tid på året (2018) og hendes kommende komedie Fædre & mødre. Han står også bag manuskriptet til Martin Zandvliets kommende Tove Ditlevsen-film Toves Værelse med Paprika Steen og Lars Brygmann i hovedrollerne, og så har han gennem de seneste 25 år skrevet en lang række anmelderroste og prisbelønnede teaterforestillinger.

Ole Christian Madsen omgivet af sit hold på Bornholm, igang med at forberede optagelserne til DEN GRÆNSELØSE. Foto af Nordisk Film

Handlingen
Rose sendes til Bornholm for at tale med Carl Mørcks gamle ven og kollega, Christian Habersaat. Men da han skyder sig selv for øjnene af hende til sin afskedsreception, bliver Rose kastet ud på en rejse ind i sin egen traumatiske fortid. Da nyforlovede Carl senere ankommer til øen, hvirvles han, Rose og Assad ind i en for længst lukket sag om et uhyggeligt drab på en ung, kvindelig højskoleelev. Drabet, der officielt blev skrinlagt som en trafikulykke, viser sig at kunne forbindes til den lokale politikreds og en hemmelig soldyrkende kult, hvor unge kvindelige disciple i årevis er forsvundet sporløst fra. Med livet som indsats må Carl forsøge at opklare sagen og erkende, at han ikke kan give sig hen til sit nye liv med sin forlovede før han selv har ryddet op i sin mørke fortid.

Rollelisten offentliggøres inden for kort tid.

‘Den Grænseløse’ får biografpremiere 1. februar 2024

Pressemeddelelse: Nordisk Film Distribution A/S