Menu Luk

Ny Afdeling Q-serie på Netflix får 10 sæsoner

Nu skal en ny skuespiller indtage Jussi Adler-Olsens dystre krimi-univers. Efter flere års forberedelse er Netflix klar til at bringe det spændende krimiunivers fra Jussi Adler-Olsens ‘Afdeling Q’ til live.

Optagelserne til Netflix-udgaven af den populære danske bogserie begynder om få måneder og vil finde sted i det betagende Skotland.

Produktionen af “Afdeling Q” er blevet betroet til Left Bank, selskabet bag anerkendte serier som “The Crown” og “The Queen’s Gambit.” Instruktøren Scott Frank, der tidligere har stået bag “The Queen’s Gambit” vil tage styringen på projektet og bringe Adler-Olsens spændende krimier til livs på streamingtjenesten.

Planen er at følge bogserien tæt ved at filmatisere hver bog som en sæson af tv-serien, hvilket giver fans en unik mulighed for at dykke ned i karaktererne og mysterierne, som de elsker.

I et interview med Ekstra Bladet fortæller forfatteren, der er aktuel med sin sidste bog i Carl Mørck-serien, at Netflix-serien står til at få premiere allerede næste år:

– En bog om året i ti år. De bedste folk bag den overhovedet. Det bliver godt, siger Jussi Adler-Olsen, der er overbevist om, at det nok skal blive en succes, som til spørgsmålet om, hvorvidt det altså vil betyde 10 sæsoner udtaler: Hvis folk kan lide den! Men det kan de, det er jeg sikker på.

De første fire danske film i serien havde Nikolaj Lie Kaas i hovedrollen som den gådefulde og nihilistiske politimand Carl Mørck. Senere overtog Ulrich Thomsen rollen og vil optræde i den kommende film “Den Grænseløse,” som har biografpremiere den 1. februar.

Fares Fares and Nikolaj Lie Kaas in Kvinden i buret (2013)

Martin Riis Larsen

Ejer og stifter, samt skribent