Menu Luk

Ny Assad afsløret til den kommende 'Afdeling Q'-film

Ulrich Thomsen, Sofie Torp og Afshin Firouzi udgør trekløveret som henh. Carl Mørck, Rose og Assad i den sjette Afdeling Q-film, instrueret af Ole Christian Madsen. I øvrige roller ses bl.a. Joachim Fjelstrup, Søren Malling, Helle Fagralid, Rasmus Bjerg, Peter Mygind og Hedda Stiernstedt.

Optagelserne til Ole Christian Madsens Afdeling Q-thriller ‘Den grænseløse’ er netop gået i gang, og i dag kan Nordisk Film løfte sløret for filmens stærke cast.

Først og fremmest kan Nordisk Film officielt bekræfte, at Ulrich Thomsen er tilbage i rollen som Carl Mørck efter, at han spillede rollen første gang i Marco Effekten. Skuespilleren, der har haft utallige mindeværdige roller i film af bl.a. Susanne Bier, Thomas Vinterberg, Anders Thomas Jensen, Ole Bornedal og Per Fly, genforenes nu med Ole Christian Madsen. De to havde et tæt samarbejde på HBO’s amerikanske dramaserie Banshee i årene 2013-16, hvor Ulrich Thomsen spillede den bærende skurkerolle, og Ole Christian Madsen instruerede 10 afsnit.

Rose får lov at folde sig ud

Karakteren Rose får for alvor plads til at folde sig ud i ‘Den grænseløse’. Det gør hun i Sofie Torps fortolkning, og dermed er Sofie også med for anden gang. Efter sin Robert- og Bodil-belønnede præstation i Ser du månen, Daniel i 2019, står hun foran et folkeligt gennembrud med hovedroller i to store film i de kommende måneder – først i Anders W. Berthelsens komedie Lykkelige omstændigheder og derefter Hella Joofs med spænding imødesete Meter i sekundet, baseret på Stine Pilgaards prisbelønnede bestseller af samme navn.

Afshin Firouzi ny i Afdeling Q-trekløveret

Afshin Firouzi indtræder i rollen som Assad, der bliver hans største til dato. Han har tidligere spillet terrormistænkt i Ole Christian Madsens Krudttønden og fødselslægen Milad i Lone Scherfigs TV 2-serie Dag & Nat og har også haft roller i bl.a. Fenar Ahmads actionthriller Underverden, DR3-serien Fredløs (som han blev Robert-nomineret for), TV2-serien Greyzone, 4. sæson af Borgen, DR-serien Herrens Veje samt sæson 2 af DNA på TV 2. Han overtager fra Zaki Youssef, som træder ud af rollen som Assad, fordi Zaki både er blevet far for nylig og har andre planlagte projekter, som ikke kunne forenes med optagelserne, der er blevet fremrykket et halvt år.

Stærke navne

I andre centrale roller medvirker bl.a. Joachim Fjelstrup, Hedda Stiernstedt, Lisa Carlehed, Søren Malling, Peter Mygind, Helle Fagralid, Rasmus Bjerg, Henrik Noél Olesen, Mads Reuther, Rasmus Hammerich, Ken Vedsegaard, Marina Bouras og mange flere.

Handlingen

Rose sendes til Bornholm for at tale med Carl Mørcks gamle ven og kollega, Christian Habersaat. Men da han skyder sig selv for øjnene af hende til sin afskedsreception, bliver Rose kastet ud på en rejse ind i sin egen traumatiske fortid. Da nyforlovede Carl senere ankommer til øen, hvirvles han, Rose og Assad ind i en for længst lukket sag om et uhyggeligt drab på en ung, kvindelig højskoleelev. Drabet, der officielt blev skrinlagt som en trafikulykke, viser sig at kunne forbindes til den lokale politikreds og en hemmelig soldyrkende kult, hvor unge kvindelige disciple i årevis er forsvundet sporløst fra. Med livet som indsats må Carl forsøge at opklare sagen og erkende, at han ikke kan give sig hen til sit nye liv med sin forlovede, før han selv har ryddet op i sin mørke fortid.

‘Den grænseløse’ produceres af Nordisk Film Production A/S.

Filmen distribueres af Nordisk Film Distribution og får biografpremiere 1. februar 2024.

Pressemeddelelse fra Nordisk Film Production

Photo: Armands Virbulis