Menu Luk

Ny sæson med 'John Dillermand' udkommer fredag

Sidste år erobrede den nye DR-figur John Dillermand Ramasjang – og løb med overskrifter verden over. Den animerede komedieserie handler om at turde stå ved sig selv, selvom man føler sig forkert og kommer til at lave fejl. Nu er ’John Dillermand’ tilbage i en ny sæson på DR Ramasjang.

Kort efter årsskiftet til 2021 dukkede John Dillermand op på DR Ramasjang for første gang. Det medførte en livlig debat herhjemme og på tværs af flere kontinenter, om hvorvidt serien var passende at vise til børn. Sidenhen har målgruppen taget serien til sig, ligesom den er blevet solgt til udlandet – og John med den bolsjefarvede dillermand har indtaget en tydelig plads i børnenes liv, men også i bevidstheden hos mange unge og voksne.


Bølgerne gik højt under fødslen af John Dillermand, men det glæder mig enormt, at især børnene i målgruppen hurtigt tog figuren til sig, og at vi nu er klar med anden sæson.

– B&U-CHEF MORTEN SKOV

Samtaler om krop, køn, regler

– Bølgerne gik højt under fødslen af John Dillermand, men det glæder mig enormt, at især børnene i målgruppen hurtigt tog figuren til sig, og at vi nu er klar med anden sæson. Jeg ser frem til, at John Dillermand endnu en gang går forrest og viser de 4-8-årige, at det kan være en gave at være anderledes. Vi bruger universet til at spejle genkendelige situationer i børneliv og til at generere samtaler om krop, køn, regler og behovsudsættelse, siger B&U-chef Morten Skov.

Udviklet i samarbejde med børn fra målgruppen

Den nye sæson er udviklet i samarbejde børn fra 0.-2. klasse og holder fortsat fokus på, at det kan føles ganske pinligt at være anderledes, men når man står ved det, er det en gave og man må godt være stolt af det. Der bliver skruet op for fantasien og den fysiske humor, og så gør serien brug af børnenes egne ’John Dillermand-fortællinger’ som inspiration.

Ideen om John Dillermand udviklede Jacob Ley som godnathistorier til sine egne børn. Han og ’Made by Us’ præsenterede ideen til Ramasjang, og nu er John Dillermand allemandseje. I sæson to har børn fra flere steder i landet været involveret i udviklingen af serien.

– Vi har lavet tegninger med John i forskellige følelsesmæssige situationer og ladet børn i 0., 1. og 2. klasse tegne dem færdige og forklare os, hvad der sker. På den måde har de fået åbne skabeloner at fantasere ud fra. Det har givet situationer, som vi i idé-og manusfasen har kunnet skrive videre på, siger Jacob Ley, der er John Dillermands far og som har udviklet karakteren, skrevet, instrueret og indtalt serien.

John Dillermand som problemknuser

I den nye sæson kommer DR Ramasjangs brugere med vidt omkring, når ’John Dillermand’ for eksempel tager til månen, er alene hjemme, klæder sig ud, og når han skal tisse – situationer som foregår i børns liv og i deres fantasi. John Dillermand kommer i problemer, men med hjælp fra dilleren, redder han trådene ud og løser de udfordringer, der opstår.

Sæson 2 af ‘John Dillermand’ har premiere på DRTV den 14. oktober

Foto: Louise Bergholt Sørensen © Made By Us
Kilde: Pressemeddelelse fra DR