Menu Luk

'Huset' er udtaget til den prestigefyldte Canneseries-festival i Frankrig

‘Huset’, som først får premiere på DR til september, får allerede nu særdeles positiv opmærksomhed, da den er udtaget til den prestigefyldte Canneseries-festival i Frankrig.

Til april kommer ‘Huset’ i flot selskab, når den bliver det danske bidrag til hovedkonkurrencen ved Canneseries-festivalen, hvor titler som ‘Killing Eve’, ‘Lykkeland’, ‘Atlantic Crossing’ og ‘Drømmeren’ tidligere har været i konkurrence. I år bliver der altså også med spritny dansk fiktion, når det går løs på den lyserøde løber i Cannes.

De fire hovedkarakterer i serien – Sofie Gråbøl, David Dencik, Charlotte Fich og Youssef Wayne Hvidtfeldt – vil alle være til stede, når serien får verdenspremiere den 18. april i det berømte Théâtre Lumière, hvor man kan se de to første afsnit.

Huset handler om de fire fængselsbetjente – Sammi, Henrik, Miriam og Gert. Gennem deres øjne ser vi deres kamp for at få styr på et fængsl på ganske kort tid, men også deres personlige problemer, som hurtigt bliver viklet sammen med livet i fængslet.

 

 

Miriam (Sofie Gråbøl) Foto: © Adam Wallensten

Rå spændingsserie
‘Huset’ er en rå spændingsserie i en arena, hvor konflikter, hemmeligheder og løgne er hverdag, og hvor alting hurtigt truer med at eskalere, hvis man rokker ved den balance, der holder ’huset’ sammen.

‘Huset’ er skabt af Kim Fupz Aakeson (‘Dag & Nat’, ‘Ulven kommer’, ‘Welcome to Utmark’) sammen med Frederik Louis Hviid (‘Bedrag’, ‘Shorta’, ‘Temple’) og Michael Noer (‘Før frosten’, ‘Papillon’, ‘R’), der begge instruerer serien.

Hovedcast er Sofie Gråbøl (‘Dag & Nat’, ‘Forbrydelsen’, ‘The Undoing’), David Dencik (‘Kastanjemanden’, ‘Chernobyl’, ‘Riget Exodus’), Charlotte Fich (‘Borgen – Riget, Magten og Æren’, ‘Fredløs’, ‘Rejseholdet’) og Youssef Wayne Hvidtfeldt (‘Borgen – Riget, Magten og Æren’).

Huset er produceret af Rikke Tørholm Kofoed for DR Drama, og serien er på seks afsnit af 58 minutter. Den får premiere på DR1 og DRTV i september 2023.

Kilde: DR