Menu Luk

Ny TV 2-dramaserie med Iben Hjejle og Tessa

Kan du passe på andre, mens du kæmper for din egen overlevelse?

Det er spørgsmålet i TV 2s nye fiktionsserie, der har fået arbejdstitlen ‘SOSU’, og som netop er gået i optagelse. Seriens hovedarena er den københavnske vestegn, hvor vi følger et team af SOSU’er (social- og sundhedsassistenter- og hjælpere). De rykker ud med omsorg og pleje til områdets borgere, men presses af stramme tidsskemaer og intern uro.

Hvem kan man stole på, og hvor langt skal man gå, før man siger fra? Da en fra teamet findes død ved en sommerfest, starter en opklaring, der afdækker både gamle traumer, svigt og magtmisbrug.

Et alvorligt dilemma
Den unge og utilpassede Sille (Tessa) kommer under pres, da hun starter i hjemmeplejen og oplæres af den erfarne SOSU-assistent Rie (Iben Hjejle). Teamets leder, Patrick (Zaki Nobel Mehabil), har lavet en hemmelig aftale med Rie om, at hun skal overtage hans job, hvis hun til gengæld hjælper ham med forfremmelse og dækker over hans fejl. Men da Patrick misbruger sin magt, ender Rie i et alvorligt dilemma. Skal hun dække over ham eller stå op for den unge Sille og dermed give slip på sine egne drømme?

 

Iben Hjejle og Tessa spillerne hovedrollerne i den nye serie. Foto: Henrik Ohsten/TV 2.

Et umage venskab
– ‘SOSU’ er en historie om hverdagens magtmisbrug og overlevelse i et hårdt presset fag, der fortjener meget mere anseelse og respekt, end det får. Det er også en historie om generationskløfter, og den forsinkede og voldsomme reaktion, der kan sætte ind, når et gammelt traume pludseligt vækkes til live gennem et nyt offer. Det er, sidst, men ikke mindst, en historie om tilblivelsen af et umage venskab mellem to stærke kvinder, siger hovedforfatteren Karina Dam.

Erfarne kræfter og en debuterende hovedrolle
Hovedrollerne spilles af erfarne Iben Hjejle og rapperen Tessa, der med serien får sin debut som skuespiller.

Vi er svært begejstrede for, at Iben og Tessa indtager hovedrollerne i ‘SOSU’. Iben Hjejle besidder en dramatisk og humoristisk tyngde, der klæder den garvede SOSU-assistent Rie, og efter et omfattende castingforløb er vi ikke i tvivl om, at Tessa er det helt rigtige valg til rollen som den oprørske Sille. Vi glæder os til at se det slå gnister mellem de to kvinder, siger de to producere.

Udover Iben Hjejle, Tessa og Zaki Nobel Mehabil spiller stærke navne som Lars Ranthe, Stephanie Leon, Lila Nobel, Claus Riis Østergaard, Helle Dolleris, Lane Lind, Marijana Jankovic, Arian Kashef, Yasmin Mahmoud, Kurt Dreyer og flere andre med i serien.

Hovedforfatter er Karina Dam (‘Herrens veje’, ’Ulven kommer’, ’Skruk’), og instruktør er Louise Friedberg (’Fred til lands’, ’Three Women’, ’Norskov’), der er vendt hjem til Danmark efter at have arbejdet som instruktør i USA i de senere år.

Serien, der bliver på seks afsnit, ventes at få premiere på TV 2 og TV 2 Play i 2026.

Kilde: TV 2