Menu Luk

Nyt billede af Nikolaj Coster-Waldau og Kim Bodnia i 'Nattevagten – dæmoner går i arv' afsløret

Ole Bornedals gyser NATTEVAGTEN – DÆMONER GÅR I ARV er udtaget til BFI London Film Festival. Filmen har stjernenavne som Fanny Bornedal, Nikolaj Coster-Waldau, Kim Bodnia, Paprika Steen og Ulf Pilgaard på rollelisten og får verdenspremiere på festivalen (4. – 15. oktober 2023), hvor den vises i “Cult Strand”-sektionen.

NATTEVAGTEN – DÆMONER GÅR I ARV markerer fortsættelsen til Bornedals originale gyser Nattevagten (1994), der blev en øjeblikkelig succes både herhjemme og i udlandet. Kultfilmen turnerede festivaler som Cannes, Toronto og Berlin International Film Festival og havde stor lokal succes med 465.000 solgte billetter. Filmen blev så berømt, at den inspirerede en amerikansk genindspilning med samme navn (1997) med Ewan McGregor og Nick Nolte i hovedrollerne.

Handlingen
Den unge medicinstuderende Emma beslutter sig for at finde ud af, hvad der skete i kælderen under Retsmedicinsk Institut for næsten 30 år siden, hvor hendes forældre Martin og Kalinka nær blev dræbt af den psykopatiske seriemorder Kommissær Wörmer. Emma tager et studiejob som nattevagt samme sted og får iværksat et uautoriseret møde med Wörmer i hans isolationscelle på psykiatrisk afdeling på Sct. Hans. Mødet vækker kommissæren fra en mangeårig komatilstand og sætter gang i et blodigt hævntogt mod alle dem, der i sin tid beseglede hans skæbne. Nu er det op til Emma at finde sammenhængen og stoppe vanviddet…

Enestående stjernecast
Nordisk Film Production og Ole Bornedal har samlet et enestående stærkt cast bestående af flere af skuespillerne fra den første film samt nogle af tidens største og mest eftertragtede danske skuespillere. Nikolaj Coster-Waldau er tilbage i rollen som Martin, der nu er stærkt traumatiseret af fortidens rædsler på Retsmedicinsk.

Nikolaj Coster Waldau og Kim Bodnia er tilbage i rollerne som Martin og Jens - Foto: Fotograf/DOP Lasse Frank

Efter store roller i internationale tv-serier, som HBO’s Killing Eve (2018-2022) og Netflix’ The Witcher (2019-), er Kim Bodnia tilbage i sin første danske filmrolle i 9 år. Han vender tilbage i rollen som Jens, der gjorde ham til et kendt dansk ansigt for 29 år siden. I rollen som den mareridtsfremkaldende Kommissær Wörmer er Ulf Pilgaard også tilbage.

Ny på rollelisten er Fanny Bornedal i hovedrollen som Martins datter Emma. Fanny Bornedal har med sin medvirken i bl.a. storfilmen Skyggen i mit øje (2021) og DRs hit-serie Carmen Curlers (2022) efterhånden cementeret sin rolle som et af vores største skuespiltalenter herhjemme.

I Nattevagten-universet er også Paprika Steen ny i rollen som den hårdkogte politikommissær Kramer, Sonja Richter som psykologen Gunver, Alex Høgh Andersen som Emmas kæreste Frederik og det unge stortalent Nina Rask, som Emmas gode ven Maria. I andre roller medvirker bl.a. Christopher Læssø, Casper Kjær Jensen, Niels Anders Thorn, Vibeke Hastrup, Tina Gylling Mortensen og mange flere.