Menu Luk

Odense får ny spillefilmfestival: OFFSpring åbner til april 2025

Festivalernes by, Odense, bliver hjemsted for Danmarks spritnye spillefilmfestival, når OFFSpring åbner til april 2025. Festivalen vil løbe over 7-10 dage med visninger af både nationale og internationale film samt talks og mange andre publikumsengagerende formater. Med OFFSpring markerer Odense sig nok en gang som en stærk kulturby og en yderst vigtig scene for det danske filmmiljø både nationalt og internationalt.

Odense har i de senere år markeret sig som en innovativ kulturby. Foruden attraktioner og museer i topklasse danner byen hvert år ramme om en lang række store festivaler med fokus på alt fra musikalske sværvægtere til blomsterudsmykning i bybilledet og magiske dage for børn og barnlige sjæle. Nu kan Odense føje endnu en vigtig kulturbegivenhed til den flotte liste med Danmarks eneste spillefilmfestival, OFFSpring. Festivalen udspringer af kortfilmfestivalen OFF – Odense International Film Festival, som er den eneste danske kortfilmfestival, der er Oscar-, EFA- og Robert-kvalificerende. OFFSpring står derfor på skuldrene af en betydningsfuld institution i den danske filmbranche.

Peter Rahbæk Juel, borgmester i Odense, ser åbningen af OFFSpring som en stor gevinst for byen, borgerne og hele den danske filmbranche.

 

OFFSpring åbner til april 2025 Foto: Johan Mussmann

Et unikt mødested for filmskabere, branchen og publikum
Programmet for OFFSpring kommer til at strække sig over 7-10 dage. Festivalen sættes i verden for at skabe en platform og et publikum til de filmskabere, der har taget springet fra det korte til det lange format. Derfor vil OFFSpring fokusere på filmskabernes første og anden spillefilm. Film af nyere spillefilmsinstruktører præsenteres i et konkurrenceprogram, mens debutfilm fra mere etablerede filmskabere kommer i fokus ved særlige programpunkter.

Foruden et stærkt fokus på både danske og internationale spillefilm, er det festivalens ambition at skabe et særskilt branchespor med fagligt indhold, talks, paneldebatter, netværksarrangementer, workshops samt arrangementer med kendte, internationale keynote-talere. På den måde vil festivalen blive et unikt mødested for filmbranchen, filminteresserede besøgende fra hele Danmark og ikke mindst Odenses filmelskende borgere. Omfanget og sammensætningen af det endelige program fastlægges på baggrund af testversionerne og udviklingsarbejdet i 2023 og 2024.

Pressemeddelelse HAVE Kommunikation