Menu Luk

Optagelserne til en ny 'Ronja Røverdatter'-film er startet

Kerstin Linden får den meget eftertragtede hovedrolle som Ronja Røverdatter i Viaplays nyfortolkning af Astrid Lindgrens sidste store roman. Derudover spiller Jack Bergenholtz Henriksson rollen som vennen Birk Borkason. Forældrene i de to røverfamilier spilles Christopher Wagelin (i rollen som Mattis), Krista Kosonen (i rollen som Lovis), Sverrir Gudnason (i rollen som Borka) og Maria Nohra (i rollen som Undis). Optagelsen af ​​Ronja Røverdatter er netop startet.

– Det føles helt fantastisk at spille rollen som Ronja. Det her er virkelig en stor drøm, der går i opfyldelse, siger Kerstin Linden.

Det klassiske Astrid Lindgren-eventyr om den stærke og selvstændige pige Ronja Røverdatter tog hele verden med storm, da bogen udkom for godt 40 år siden. I alt er der solgt elleve millioner eksemplarer af Ronja Røverdatter-bogen globalt. Når Viaplay Group nu præsenterer sin egen serie baseret på bogen, får seerne et dybere indblik i Ronjas verden. Historien er den samme, men tilpasset et moderne publikum med storslåede specialeffekter, smukke miljøskildringer og mere udviklede karakterer og arenaer.

Interessen for at spille den ikoniske rolle som Ronja Røverdatter har været enorm. Tæt på 4.000 auditions er blevet gennemført i Sverige – og valget faldt til sidst på barneskuespilleren Kerstin Linden fra Stockholm.

– Det bliver så sjovt at kunne lave min fortolkning af rollen som Ronja Røverdatter. Selvom bogen og filmen om Ronja udkom, før jeg blev født, har jeg stadig læst og set den flere gange – og jeg elsker virkelig historien. Ronja er en sej og klog pige med ben i næsen, siger Kerstin Linden.

Ronjas ven Birk Borkason bliver spillet af Jack Bergenholtz Henriksson. 

– Det føles utroligt fedt at være med til at lave sådan en superberømt eventyrserie. Jeg glæder mig rigtig meget til at spille Birk, siger Jack Bergenholtz Henriksson.

Rollelisten til Viaplays store satsning er stænket med svenske stjerner. Ronjas far Mattis spilles af Christopher Wagelin (Viaplay Originalserierne ‘Det som skjules i sneen’ og ‘Elsk mig’) og Krista Kosonen (‘Blade Runner 2049’) spiller rollen som Ronjas mor Lovis.

– Det føles fantastisk at kunne spille Mattis i en version af Ronja Røverdatter, der er lavet med nutidens teknologi. Historien er tidløs, smuk og udødelig og historien er blevet bearbejdet på en måde, som jeg tror vil tage pusten fra publikum, siger Christopher Wagelin.

Krista Kosonen understreger, at historien har betydet meget for hende gennem årene.

– Jeg kan huske, at min mor læste Ronja Røverdatter for mig. Nu har jeg læst det for min datter, og magien er der stadig. Det er den ultimative fortælling om kærlighed, mod, venskab og girl power. Jeg er meget glad og spændt på at være en del af denne produktion og viderebringe denne historie til nye generationer, siger Krista Kosonen.

I den rivaliserende Borka-familie spiller Sverrir Gudnason (Viaplay Originalserien ‘Elsk mig’) faderen Borka.

– Det er en ære at være med til at forvalte den utrolige kulturskat, som Astrid Lindgrens eventyr faktisk er. Jeg er selv vokset op med bøgerne, og jeg synes, det siger sig selv, at vi skal blive ved med at filmatisere dem, siger Sverrir Gudnason.

Moderen Undis portrætteres af Maria Nohra (Viaplay Originalserien ‘Honour’, ‘Beck’).

– Ronja har altid været min favorit sammen med Pippi. Jeg har kunnet se mig selv i Ronja, både i hvordan hun ser ud, men også i hendes hårde og legende karakter. Jeg ser Undis som en matriark blandt alle røvere. Det føles spændende at træde ind i hendes verden og ind i perspektivet som mor til Birk og hustru til Borka, siger Maria Nohra.

Den svensksprogede serie i tolv afsnit, opdelt i to sæsoner, er skrevet af ‘Broen’-skaberen Hans Rosenfeldt. Den første sæson er instrueret af Lisa James Larsson (‘Victoria’, ‘Kongens hemmelige elsker’). Ronja Røverdatter er produceret af Bonnie Skoog Feeney og Mattias Arehn (‘Björnstad’) for Filmlance International med Sara Askelöf som Executive Producer hos Viaplay Group og Hanne Palmqvist som Executive Producer hos Filmlance International AB. Johan Palmberg er Executive Producer hos Astrid Lindgren AB. Maggie Widstrand står for castingen af alle børn, og Tusse Lande har castet alle de voksne skuespillere. Serien er en co-produktion med Film i Väst. 

Pressemeddelelse fra Viaplay

Photo: Audrius Solominas