Menu Luk

'Orkestret'
- Sex, brok og selvoptagede musikere

Sex, brok og selvoptagede musikere. Ny serie med Cilius og Bruun.

Du kender nok allerede Cilius-Bruun-duoen fra “Den Korte Radioavis” ledt af Danmarks bedste journalist, Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm, eller måske fra Mads Brügger-filmen “Sankt Bernhard Syndikatet”.

‘Orkestret’ er en komedie, som udspiller sig i og omkring et symfoniorkester – befolket af musikere, som på én gang lider af storhedsvanvid og mindreværdskomplekser. En samling glødende egoister, som skal underordne sig fællesskabet, for at kunne frembringe den store lyd.

Her mødes den nyansatte og konfliktsky souschef Jeppe Nygren (Rasmus Bruun) og orkestrets 2. klarinettist, den vredladne enspænder Bo Høxenhaven (Frederik Cilius). Bo lever og ånder for musikken og har ét altoverskyggende mål: at blive 1. klarinettist i stedet for 1. klarinettisten.

I ‘Orkestret’ mødes ’administrationen’ i form af Jeppe og ’kunsten’ i form af Bo i et univers, hvor det behagesyge, selvopofrende og kompromissøgende krydser klinger med det trodsige, egenrådige og kompromisløse. På trods af at de to mænd er hinandens diametrale modsætninger, danner de dog alligevel en usandsynlig alliance i serien.

Udskudt efter sexismesag
Serien skulle oprindeligt have haft premiere allerede i 2021. DR valgte dog at udskyde den store premiere efter opsigtsvækkende sexismesag i pigekoret.

I serien medvirker også Neel Rønholt (“Sygeplejeskolen”, “Sommerdahl”), Lise Baastrup (“Hjørdis”), Emma Sehested Høeg (“Badehotellet”, “Ternet Ninja”) og det danske JFK-klon Caspar Phillipson (“Jackie”, “Mission: Impossible – Fallout”).

Orkestret” har premiere d. 1. juli DR1, hvor der hver fredag lander et nyt afsnit klokken 21:25. Serien kan også streames på DRTV.

Kilde: dr.dk