Menu Luk

20 år efter den sidste film, er der nu flere 'Ringenes Herre'-film på vej

Fans af J.R.R. Tolkiens univers kan godt begynde at glæde sig til nok en gang at blive transporteret til Middle-earth.

Torsdag kom filmselskabet Warner Bros. med udmeldingen om, at de har nye film i ‘Ringenes Herre’-universet på vej. Det skriver mediet Variety.  CEO i selskabet Warner Bros. Discovery David Zaslav meddelte torsdag amerikansk tid, at selskabet har “adskillige” ‘Ringenes Herre’-film i støbeskeen. 

Der er ifølge mediet endnu ikke tilknyttet en instruktør til de kommende film. Instruktøren på den oprindelige trilogi, Peter Jackson, udtaler dog til mediet, at Warner Bros. har “holdt ham in the loop hele vejen”.

Rettighederne til J.R.R. Tolkiens intellektuelle ejendom, der tæller fortællingen og de velkendte karakterer i ‘Ringenes Herre’ og ‘Hobbitten’, blev i 2022 købt af den svenske spilgigant Embracer Group, der er moderselskab for en række store spiludviklere.

CEO i Freemode, et selskab under Embracer Group, Lee Guinchard siger til Variety, at selskabet har “forståelse for, hvor højt elsket værkerne er”.

– Vi vil ære fortiden, se mod fremtiden og overholde de strengeste krav til kvalitet og produktionsværdi, siger Lee Guinchard om planen om de nye ‘Ringenes Herre’-film.

Selskabet har endnu ikke meldt ud, præcis hvilken historie fra Tolkiens univers de nye ‘Ringenes Herre’-film skal fortælle. Men Warner Bros. har altså lavet en eksklusiv rettighedsaftale med Embracer Group om at lave flere film om det velkendte univers.

Næste film i 2024
Det er over 20 år siden, at de første ‘Ringenes Herre’-film udkom. Trilogien blev instrueret af Peter Jackson og vandt tilsammen 17 Oscar-statuetter, blandt andet for Bedste film i 2004, hvor treeren i trilogien, ‘Kongen vender tilbage’, tog prisen.
Siden da har Warner Bros. udgivet tre film i ‘Hobbitten’-franchisen, hvoraf den sidste udkom i 2014. Siden har der ikke været noget ‘Ringenes Herre’ at se på det store lærred.

I april 2024 fortsætter selskabet ‘Ringenes Herre’-franchisen med den syvende film i rækken, den animerede film ‘The War of the Rohirrim’.

Filmen fortæller baggrundshistorien for fortet Helms Kløft, hvor et af de største slag i ‘Ringenes Herre’ finder sted. Filmen finder dog sted 183 år før handlingen i ‘Ringenes Herre’, under den niende konge af Rohan, Helm Hammerhand. I filmen møder vi en velkendt karakter fra ‘Ringenes Herre’-universet, nemlig elveren Eowyn.

I 2022 udkom Amazon med den rekorddyre ‘Ringenes Herre’-serie ‘Magtringene’, der delte anmelderne verden over. Amazon ejer fortsat tv-rettighederne til dele af ‘Ringenes Herre’-universet.

Kilde: tv2.dk

Martin Riis Larsen

Ejer og stifter, samt skribent