Menu Luk

I 2004 blev den danske politiske thriller Kongekabale set af over 550.000 i biografen

MØRKELAND er en filmatisering af Niels Krause-Kjærs anden roman ”Mørkeland” om journalisten Ulrik Torp og efterfølgeren til kæmpehittet ”Kongekabale”, der blev set af over 550.000 i biografen.

Anders W. Berthelsen siger: ”Det var lidt specielt at komme tilbage til en karakter, som jeg lavede for 20 år siden, da karakteren Ulrik Torp jo også har levet i 20 år – ligesom jeg har. Derfor mødte vi hinanden i øjenhøjde igen og det var fantastisk at få lov til at komme tilbage til KONGEKABALE / MØRKELAND universet, som jeg holder sindssygt meget af”.

MØRKELAND er kun en sequel for det publikum, der ønsker at se den sådan. Som historie står den alene som en topaktuel og hæsblæsende politisk thriller om demokratiets status. MØRKELAND er en ny fortælling om Ulrik Torp, sat en hel generation efter vi forlod ham som ung graverjournalist med livet og karrieren foran sig. Siden er 20 år gået, Torp er blevet voksen og gråsprængt, og karrieren er blevet skiftet ud med arbejdsløshed og midtvejskrise. Fra det ståsted havner han i midten af en ny politisk konspiration.

Anders Nicander / SF Studios)
Anders Nicander / SF Studios)

OM MØRKELAND

Efter en fyringsrunde på sin tidligere arbejdsplads ender Ulrik Torp i virksomhedspraktik på sin tidligere arbejdsplads, Dagbladet, hvor hans gamle kollega og nu chefredaktør, Henrik Moll, beder ham dække et mord på en ung fuldmægtig i Indenrigsministeriet. Sammen med de unge praktikanter, Emma (Mathilde Arcel) og Simon (Patrick A. Hansen), kommer Torp på sporet af en lille kreds af tidligere politikere og topembedsmænd, der ikke skyr nogen midler for at sikre sig, at magten bliver i de rette hænder. Endnu en gang drages vi sammen med Torp ind i en politisk sammensværgelse – denne gang med selve fundamentet for vores samfund sat på spil.

Henrik Ohsten / SF Studios)
Per Arnesen / SF Studios)

Udover allerede nævnte skuespillere Anders W. Berthelsen, Nicolas Bro, Patrick A. Hansen, Sofia Nolsøe og Mathilde Arcel medvirker også Charlotte Munck, Lene Maria Christensen og Tommy Kenter.

Mikkel Serup (”Kastanjemanden”, ”Den bedste mand”) har instrueret, mens Marie Østerbye (”Fred til lands”, ”Rita”) har stået bag manus. MØRKELAND er produceret af Meta Film ved producere Sara Namer og Morten Kjems Hytten Juhl i co-production med Meta Film Stockholm & Film i Väst i samarbejde med SF, TV2, SVT & Yle. Filmen er støttet af Det Danske Filminstitut, Det Svenske Filminstitut og Creative Europe Programme of the European Union og distribueres af SF Studios.

Per Arnesen / SF Studios

Kilde: SF Studios