Menu Luk

Sidse Babett Knudsen som fængselsbetjent inervepirrende psykologiske thriller

Nordisk Film har offentliggjort den nervepirrende psykologiske fængselsthriller VOGTER (arbejdstitel), instrueret af Gustav Möller og skrevet af ham selv og Emil Nygaard Albertsen – duoen bag det prisbelønnede filmhit Den Skyldige.

VOGTER handler om den idealistiske fængselsbetjent Eva, der bliver fanget i sit livs dilemma, da en ung mand fra hendes fortid bliver anbragt i fængslet, hvor hun arbejder. Uden at afsløre sin hemmelighed beder Eva om at blive flyttet til den unge mands afdeling – den hårdeste og mest voldelige i fængslet. Her starter en åndeløst spændende og uforudsigelig psykologisk fængselsthriller, hvor Evas retsfølelse sætter både hendes moral og fremtid på spil.

 

Sidse Babett Knudsen som fængselsbetjenten Eva i VOGTER. Fotograf: Nikolaj Møller

I hovedrollen som fængselsbetjenten Eva er det lykkedes Nordisk Film Production at sikre Sidse Babett Knudsen. Sidste år spillede hun Birgitte Nyborg i den fjerde og meget roste sæson af Borgen på DR og Netflix, men rollen i VOGTER er hendes første danske filmrolle siden gangsterfilmen Kød & Blod fra 2020.

Som Evas chef Rami ses Dar Salim, der i denne uge er aktuel i hovedrollen i actiondramaet Underverden II og næste uge i den amerikanske thriller The Covenant. I andre centrale roller ses bl.a. Marina Bouras, Jacob Lohmann, Olaf Johannessen, Ida Cæcilie Rasmussen, Siir Tilif og Rami Zayat.

VOGTER er instrueret af Gustav Möller, der fik en fabelagtig instruktørdebut i 2018 med den anmelderroste og mangedobbelt Robert-belønnede one-location-thriller Den skyldige med Jacob Cedergren i den altdominerende hovedrolle – en film der senere fik et amerikansk remake af Netflix med Jake Gyllenhall i samme rolle.

Filmens optagelser er netop overstået, og der er forventet biografpremiere over hele landet torsdag d. 29. februar 2024.

Kilde: Nordisk Film Production

Martin Riis Larsen

Ejer og stifter, samt skribent