Menu Luk

Stjernenavne samles igen i opfølger til den legendariske gyser 'NATTEVAGTEN'

Fanny Bornedal, Nikolaj Coster-Waldau, Paprika Steen, Ulf Pilgaard, Kim Bodnia, Sonja Richter pryder rollelisten

465.000 danskere gøs og skreg i biografen, da Ole Bornedals danske gyser Nattevagten fik premiere i 1994. Filmen var en enestående anmelder- og publikumssucces, som nærmest øjeblikkeligt gjorde den til et kultdyrket dansk filmfænomen. Den er siden blevet set af millioner på tv, dvd og på tværs af andre platforme og har også fået sit eget amerikanske remake med Ewan McGregor og Nick Nolte.

28 år efter premieren kan Nordisk Film Production i dag offentliggøre, at der kommer en opfølger, og at filmen er begyndt på optagelser i denne uge. Som sin forgænger bliver NATTEVAGTEN – DÆMONER GÅR I ARV en gyser, instrueret og skrevet af Ole Bornedal, som dengang fik sit folkelige gennembrud med Nattevagten.  Filmen har premiere 25. december næste år i biografer over hele landet.

Enestående stjernecast

Nordisk Film Production og Ole Bornedal har samlet et enestående stjernecast med flere af skuespillerne fra den første film og et miks af nogle af tidens største danske skuespillere. Nikolaj Coster-Waldau er tilbage i rollen som Martin, der er blevet stærkt traumatiseret af fortiden og via sin datter Emma forsøger at genvinde fodfæste i livet.

Efter store roller i internationale tv-serier, som Killing Eve og The Witcher, er Kim Bodnia tilbage i sin første danske filmrolle i 9 år. Han vender tilbage til rollen som Jens, der gjorde ham berømt for 28 år siden. I rollen som den uhyggelige Kommisær Wörmer er Ulf Pilgaard også tilbage.

Nye på rollelisten er Fanny Bornedal i den kvindelige hovedrolle som Emma, Paprika Steen som politikvinden Kramer, der er i gang med efterforskningen af en række nye brutale mord, Sonja Richter som politipsykologen Gunver, Alex Høgh Andersen som Emmas loyale kæreste Frederik og det unge talent Nina Rask som Emmas gode veninde Maria. I andre roller medvirker bl.a. Christopher Læssø, Casper Kjær Jensen, Niels Anders Thorn, Vibeke Hastrup, Tina Gylling Mortensen og mange flere. 

Foto af Ole Bornedal, af Per Arnesen -NATTEVAGTEN

Instruktør og manuskriptforfatter Ole Bornedal ser frem til at vende tilbage til universet fra Nattevagten.

 ”Nattevagten blev en langt større succes end både jeg selv og alle andre havde forventet. Både hjemme og internationalt. Sikkert fordi den på mange måder var en ret personlig historie, som mange i virkeligheden kunne relatere til: Nedenunder suspense, gys og rædsel var det også en generationshistorie om at vokse op, blive moden og kaste ungdommeligt anarki af sig! Først derefter kunne de to drenge, Jens og Martin, blive voksne. Nu er tiden moden til at vende tilbage til de to – og de nye generationer, der omgiver dem. NATTEVAGTEN – DÆMONER GÅR I ARV handler om arv. Om tavsheden i familier. Om de traumer, skår og sår, som får lov til at leve gennem generationer. Derudover er det spændende at vende tilbage til den fortættede genre som gyseren er. Kysse dæmonerne – hive dem frem i lyset et lille øjeblik. Se dem i øjnene og tænke: “Godt det kun er på film”, udtaler Ole Bornedal.

Kilde: Nordisk Film Distribution A/S