Menu Luk

Thomas Vinterbergs næste store projekt: Skal filmatisere elsket Astrid Lindgren-bog

Gennem tåger af tid og nostalgi, har Astrid Lindgrens udødelige saga ‘Brødrene Løvehjerte’ endnu engang fundet vej til hjertet af nutidens fortællekunst.

Med danske Thomas Vinterberg, den Oscar-vindende instruktør bag megahittet ‘Druk’, ved roret, er der lagt i ovnen til en serie, der lover at vække den legendariske fortælling til live for en ny generation.

Denne gang, træder Tvebak og hans broder ind i en verden, formet af Vinterbergs visionære blik – og instruktørens egen barndom blev selv beriget af Lindgrens ord.

“Brødrene Løvehjerte er muligvis den vigtigste kulturelle arv fra mine forældres generation,” deler Vinterberg med Deadline.com.

Lindgrens fortælling, der oprindeligt så dagens lys i 1973, er mere end blot en børnebog. Det er en historie, der væver sig ind i sjælen hos enhver, der tør drømme.

Fra side til side ledsager læseren Karl og Jonathan Løvehjerte gennem Nangiyalas forunderlige land, hvor kærlighed, mod, og kampen mod tyranni ikke er blot fortællinger, men livets essens.

 

Martin Riis Larsen

Ejer og stifter, samt skribent