Menu Luk

10 biografiske film, hvor musikken spiller en hovedrolle

Filmen om Fleming ‘Bamse’ Jørgens, har lige haft premiere , og storfilmen ‘Elvis’ er set af tusindevis i biografen og er nu på vej på streaming. Her på Filmsiden, var vi også meget begejstret for filmen. Hele 5 flotte stjerner blev det til .

Vi har set – Elvis – Læs vores anmeldes af filmen her

Filmen bygger på en sand historie og er genremæssigt en såkaldt biopic, som det hedder i filmbranchen. En biopic er en spillefilm med biografisk indhold, og her guider vi til en række af de bedste biografiske film, hvor musikken spiller en hovedrolle.

Vi tager et kig på de mange andre gode biopic, hvor musikken er i centrum. 

Respect

Jennifer Hudson spiller Aretha Franklin i Respect, hvor vi følger hende fra at synge i sin fars kirkekor til international stjernestatus. Det er den utrolige historie om et af musikkens største ikoners stræben efter at finde sin stemme.

Hvor kan den streames?

Så længe jeg lever

Så Længe Jeg Lever er en dramatisk, humoristisk og poetisk rejse gennem musikeren John Mogensens liv. Manden der lagde Danmark for sine fødder med store folkelige klassikere som “To mennesker på En Strand”, “Så længe Jeg Lever” og “Fut i Fejemøget”. Vi følger ham fra barndommen til hans første gennembrud med Four Jacks for så at gå i glemmebogen – og i hundene – indtil han pludselig brager igennem med sit enorme gennembrud i 1971 med “Der er Noget galt i Danmark!”.

Hvor kan den streames?

Amadeus

Wien 1781: Komponisten Antonio Salieri (F. Murray Abraham) er blevet sindssyg af misundelse, efter at han erkender, at det guddommelige musiske talent, han selv begærer, er blevet skænket til Mozart (Tom Hulce), som han planlægger at sønderknuse på alle tænkelige måder. Denne prægtige storfilm og vinder af 8 Oscars®* inkluderer nu 20 minutter, der ikke var med i den oprindelige udgivelse.

Hvor kan den streames?

Bohemian Rhapsody

Bohemian Rhapsody er en fængslende hyldest til Queen, musikken og deres unikke forsanger Freddie Mercury, der gjorde op med stereotyper og konventioner og blev en af de mest elskede entertainere gennem tiden. Filmen følger Queens rejse mod stjernerne, deres revolutionerende lyd, Freddies solokarriere – og bandets genforening og en af de største optrædener i rockens historie.

Hvor kan den streames?

Walk the Line

Sanger. Rebel. Fredløs. Helt. Med sine besnærende rytmiske akkorder, sit stålsatte blik og en stemme så mørk som natten revolutionerede “Manden i Sort” musikken – og blev den legende, som blev et amerikansk ikon. Golden Globe-vinder Joaquin Phoenix og Reese Witherspoon spiller (og synger) som Johnny Cash og June Carter i denne inspirerende sande historie om én mands urokkelige hengivenhed til sin egen lyd, sit budskab og til sit livs kærlighed.

Hvor kan den streames?

Tina - What's Love Got to Do with It

Oplev den stærke fortælling om Tina Turner – rockens usædvanlige og talentfulde superstjerne. Laurence Fishburne (Matrix) og Angela Bassett (How Stella Got Her Groove Back) leverer en prisvindende præstation som Ike og Tina Turner, hvis turbulente forhold tvinger Tina til at konfronterer sin frygt, betale prisen og finde modet til at tro på sig selv. Gå ikke glip af Tina – What’s love got to do with it – den fantastiske og opløftende historie om en af verdens mest spændende og energiske entertainere!

Hvor kan den streames?

The Doors

The Doors var et produkt af tiden, musikken de lavede, var på en gang rå, poetisk, vred og alligevel forførende. Deres scene show var dramatisk, brillant teater, der indeholdt alle genre, Jim Morrison kunne udtrykke. Filmen om en udtryksform som blev en katalysator for den nye æra.

Hvor kan den streames?

The Dirt

Fire udskud i L.A. oplever højde- og lavpunkterne ved musikverdenens stjernestatus i denne uforfærdede biografiske film baseret på Mötley Crües bedstsælgende bog.

Hvor kan den streames?

Evita

Kun få gange i Hollywoods historie er en film om Evita blevet udgivet! Oplev denne historiske bedrift, hvor megastjernen Madonna – i sit livs rolle – spiller sammen med Antonio Banderas i denne spillefilm! Filmen er instrueret af den prisvindende filminstruktør Alan Parker, og Evita er den betagende sande historie om Eva Peron (Madonna), der voksede op i fattigdom, og hendes skandaløse fortid, hvor hun ville opnå uanede mængder af rigdom og berømmelse. På trods af de udbredte kontroverser ændrede hendes passion en nation for altid!

Hvor kan den streames?

Rocketman

Rocketman handler om sangeren Elton John spillet af Taron Egerton, der blev født Reginald Dwight i 1947 i England, hvor barndommen er præget af musikalsk inspiration fra både rockstjerner som Elvis Presley og klassiske kunstnere som Bach. Dwights musikalske talent ved klaveret blev hurtigt åbenlyst, og sammen med sangskriveren Bernie Taupin udgiver han sit første album under aliasset, der skulle blive hans verdenskendte navn: Elton John.

Hvor kan den streames?

Martin Riis Larsen

Ejer og stifter, samt skribent