Menu Luk

Drenge

‘Drenge’ handler om at finde sin identitet i en tid, hvor man ikke længere har en entydig manderolle at læne sig op ad. For mens drengene forsøger at finde ud af, hvilken type mænd de skal være, afsøger de både lys og mørke, skyld og uskyld, tro og nihilisme og de har gjort deres generations eksistentielle modsætningsforhold til en livsstil og et statement. Da en af drengene, Lasse, omkommer i en mistænkelig drukneulykke og en ny dreng, Robin, træder ind i gruppen, bliver deres loyalitet og sammenhold sat på prøve.

Lasses død bliver afskrevet som en ulykke, men efter hans begravelse, begynder kæresten Leonora (Karoline Hamm) at mistænke Lasses venner for ikke at have fortalt hele sandheden, og især gruppens alfahan, Nikolaj (Viktor Hjelmsø), lader til at holde noget skjult. Midt i mysteriet om Lasses død, vender Robin (Sylvester Byder) hjem til Silkeborg efter sin fars død. Robin kommer tilbage til ruinerne af det liv, han blev tvangsfjernet fra, da han var barn, og som han ihærdigt har forsøgt at glemme siden. Planen er at sætte farens hus i stand, sælge det og rejse langt væk. Men fortiden er ikke færdig med Robin. Kort tid efter han ankommer, støder han ind i sin barndomsven, Leonora (Karoline Hamm). Han støtter hende gennem sorgen og lover samtidig at hjælpe hende med at finde ud af de sande omstændigheder omkring Lasses død. Robin kaster sig på Leonoras opfordring ind i gruppen af kordrenge. Men hvad der starter som en tjeneste, udvikler sig til en fascination af kordrengenes frimodige broderskab.

– Karakteren jeg spiller i ‘Drenge,’ Robin, forsøger at finde sig selv på ny efter at have været underlagt en voldelig maskulin kultur, hvor han selv har været både offer og krænker. Den kompleksitet og søgen, synes jeg, var spændende og vigtig at være med til at skildre, siger hovedrolleindehaver Sylvester Byder.

Photographer: Jesper Christensen

Viaplays nye Original ’Drenge’ af Jonas Risvig har premiere 14. august

Kilde: Viaplay