Menu Luk

Nattevagten - dæmoner går i arv

Filmen er den længe ventede opfølger til Ole Bornedals kultdyrkede Nattevagten, som i 1994 tog en hel nation med storm og solgte over 460.000 biografbilletter herhjemme.

Med stjernenavne som Fanny Leander Bornedal, Nikolaj Coster-Waldau, Kim Bodnia, Paprika Steen, Ulf Pilgaard, Sonja Richter, Alex Høgh Andersen og Nina Rask på rollelisten byder NATTEVAGTEN – DÆMONER GÅR I ARV på nervepirrende spænding, gys og diabolsk humor.

Den unge medicinstuderende Emma beslutter sig for at finde ud af, hvad der skete i kælderen under Retsmedicinsk Institut for næsten 30 år siden, hvor hendes forældre Martin og Kalinka nær blev dræbt af den psykopatiske seriemorder Kommissær Wörmer. Emma tager et studiejob som nattevagt samme sted og får iværksat et uautoriseret møde med Wörmer i hans isolationscelle på psykiatrisk afdeling på Sct. Hans. Mødet vækker kommissæren fra en mangeårig komatilstand og sætter gang i et blodigt hævntogt mod alle dem, der i sin tid beseglede hans skæbne. Nu er det op til Emma at finde sammenhængen og stoppe vanviddet…

Nikolaj Coster-Waldau er tilbage i rollen som Martin, der nu er stærkt traumatiseret af fortidens rædsler på Retsmedicinsk. Efter store roller i internationale tv-serier er Kim Bodnia tilbage i sin første danske filmrolle i 9 år. I rollen som den mareridtsfremkaldende Kommissær Wörmer er Ulf Pilgaard også tilbage.

Ny på rollelisten er Fanny Leander Bornedal i hovedrollen som Martins datter Emma. Paprika Steen ses i rollen som den hårdkogte politikommissær Kramer, Sonja Richter som psykologen Gunver, Alex Høgh Andersen som Emmas kæreste Frederik og det unge stortalent Nina Rask, som Emmas gode ven Maria. I andre roller medvirker bl.a. Christopher Læssø, Casper Kjær Jensen, Niels Anders Thorn, Vibeke Hastrup, Tina Gylling Mortensen og mange flere.

Nattevagten – dæmoner går i arv får premiere den 14. december i biografer over hele landet