Menu Luk

Et komediedrama om kærlighed og konflikter i et symfoniorkester, centreret omkring den konfliktsky chef Jeppe og den kompromisløse musiker Bo.

Orkestret I Sæson 2

‘Rasmus Bruun og Frederik Cilius er tilbage i rollerne som henholdsvis den konfliktsky leder Jeppe Nygren og den konfliktoptrappende klarinettist Bo Høxenhaven. De slås begge for at få både arbejds- og privatliv til at gå op i og omkring et fiktivt symfoniorkester, når dramakomedien ‘Orkestret’ er retur.’

Det er gået 16 fiktive måneder mellem første og anden sæson af ‘Orkestret’. Og selv om meget er det samme som før, så er intet alligevel det samme. For Jeppes tidligere chef, Gertrud, er blevet forperson i bestyrelsen – og Jeppe er derfor nu pludselig konstitueret som uofficiel ’chef for det hele’.

Det gigantiske underskud, som Gertrud har skabt, er derfor nu Jeppes hovedpine, hvilket hun ikke er sen til at minde ham om. Kulturministeriet ånder dem i nakken og truer med lukning, så Jeppe må træffe nogle hurtige og svære beslutninger, hvis orkestret skal reddes.

Jeppes ærkerival, Simon Elliot, er for at gøre ond værre samtidig blevet kærester med Jeppes ekskone Regitze og er således også trådt ind i rollen som Jeppes datters, Alma, hjemmegående stedfar med stort engagement.

Det er en hård pille for Jeppe at sluge, men han får hurtigt andet at tænke på. Bo flytter nemlig pludselig ind hos ham som en anden forventningsfuld hotelgæst, da Bos mor Vibeke bliver diagnosticeret med terminal leukæmi og indlægges på hospitalet.

En ting der dog ikke har ændret sig, er Bos indædte kamp for at blive førsteklarinettist, og nu hvor Simon er ude af spillet, kunne Jeppe måske trække i nogle tråde?

Samtidig får ‘Orkestret’ ny kantineordning, hvilket i første omgang får Bo helt op i det røde felt. Men måske er det ikke kun dårlig mad, den nye kantinedame kan præsentere Bo for?

Jeppe har dog andre ting at tænke på med Simon som far-konkurrent, en dårlig trivselsundersøgelse og røde tal på bundlinjen for ikke at nævne problemer med at tiltrække unge til klassisk musik. Alt bliver kun værre, da Simon pludselig vender tilbage til ‘Orkestret’ som 1. klarinettist og både Bos og Jeppes verden kollapser.

DR-serien består af 10 afsnit á 25 minutter og får premiere på DRTV fra klokken 6.00 og på DR1 klokken 21.25 fredag den 12. april, hvor de to første afsnit vil være tilgængelige. ‘Orkestret’ er produceret for DR Drama af Sam Productions. Hvis du ikke har set første sæson eller har brug for en genopfriskning, så kan du se sæsonen her

Joker 2: Folie à Deux kommer i biograferne til oktober 2024