Menu Luk

Kysset​

Danmark, 1913. Rygterne om en snarlig verdenskrig høres som et ekko op gennem Europa. Anton Abildgaard er en nobel og pligtopfyldende ung mand, hvis højeste prioritet er at afslutte sin officersuddannelse i kavaleriet med ære. Det bliver en skæbnesvanger aften, da han bliver inviteret til bal hos den lokale Baron Løvenskjold. Anton byder intetanende husets smukke datter Edith op til dans, men da det viser sig, at hun er lam efter en tragisk rideulykke, rammes den unge løjtnant af skyldfølelse over at have sat pigen i forlegenhed. Han får stor medlidenhed med hende, mens hun forelsker sig brændende i ham. Medynk og stolthed gør dog, at Anton ikke kan være ærlig overfor hende og i sine forsøg på at gøre det rigtige, graver han sig dybere ned i et uoverskueligt net af løfter og løgne. Imens rykker krigen tættere på og truer med at besegle Anton og Ediths fælles skæbne for altid.

Bille August og Esben Smed genforenes

Til ‘Kyset’ genforenes Bille August med Esben Smed, der spiller Anton, og som også spillede titelrollen i Bille August succesfulde og kritikerroste filmatisering af ‘Lykke-Per’ fra 2018. Esben Smed har de senere år haft stor succes både på film, tv og teatret, bl.a. som den tilfangetagne danske fotograf Daniel Rye i filmen ‘Ser du månen Daniel’, den kriminelle Nicki i alle tre sæsoner af dramaserien Bedrag på DR 1 og titelrollen som ‘Hamlet’ på Det Kongelige Teater, som sikrede ham en Reumert i 2021. Netop nu er Esben Smed også aktuel i Anders W. Berthelsens spillefilm ‘Lykkelige omstændigheder’.

Overfor Esben Smed ses stortalentet Clara Rosager, kendt fra filmene ‘Journal 64’ og ‘Før frosten’ samt tv-serierne ‘Forhøret’ på Viaplay og ‘The Rain’ på Netflix. Som Ediths godhjertede og omsorgsfulde far, Baron Løvenskjold, ses Lars Mikkelsen, mens David Dencik har en nøglerolle som lægen Dr. Faber. Rosalinde Mynster spiller Ediths smukke kusine Anna, som er årsagen til at Anton i starten vælger at komme tilbage til baronens slot og besøge Edith, og i øvrige roller ses bl.a. Klaus Tilsted Søndergaard, Kurt Dreyer, Henrik Blauner, Lukas Toya, Mikkel Baden-Jensen, Nicolai Dahl Hamilton og Lane Lind. 

Filmen får dansk biografpremiere den 23. februar 2023

Kilde: Nordisk Film pressemeddelse