Menu Luk

Moon Knight
Sæson 1

Anmeldt af Morten Kibsgaard

Jeg håber meget på endnu en sæson, og generelt håber jeg på meget mere med Oscaar Isaac i MCU.

Da nyheden kom om, at Marvel ville lave en ‘Moon Knight’ serie, blev jeg meget glad. Jeg havde længe hørt rygter om karakteren, så jeg undersøgte det nærmere, og forelskede mig straks i præmissen for ‘Moon Knight’ karakteren. Da det så yderligere kom frem, at det var Oscar Isaac der skulle bære hovedrollen, tænkte jeg, at dette projekt næsten ikke kunne fejle. Meget kortere sagt – jeg havde høje forventninger. Da trailerne kom, følte jeg mig også ekstrem tryg omkring dette projekt. Så for mig kunne første afsnit ikke komme hurtigt nok.

Først vil starte med, at indskyde min holdning omkring de foregående Disney+ Marvel serier. For jeg føler ikke at de har været så vellykket hele vejen igennem. Generelt synes jeg, at de er startet godt ud, mistet momentum i midten, men slutter godt af. Specielt ‘Loki’ serien begyndte at irritere mig ved tredje afsnit, men da Jonathan Majors dukker op som ‘He Who Remains’, var jeg fuldkommen forelsket igen. Så samtidig med at jeg var meget spændt på ‘Moon Knight’, havde jeg alligevel også en lille frygt for, at Marvel ville komme til at dumme sig på en eller anden måde igen. Men lad os dykke ned i anmeldelsen.

Første afsnit er simpelthen fantastisk. Jeg synes stort set den gør alt rigtigt. Oscar spiller fantastisk, mystikken er virkelig god, og den underspillede humor er jeg flad af grin af. Jeg er kæmpe fan af, at den kun vælger at vise Stevens perspektiv i starten, så vi faktisk går glip af alt, hvad Marc gør. Andet afsnit er lige så fantastisk. Vi får åbnet lidt mere op for historien og mystikken. Igen spiller Oscar fantastisk, og det gør han faktisk igennem hele serien. Jeg kan ikke sætte en finger på noget som helst negativt omkring ham. Hans britiske accent, hans skift mellem at være Steven eller Marc, hans mimik og hans humor. Alt er bare perfekt i min bog.

Læs også:  Hvad og hvem er Marvels 'Illuminati'?

I Tredje og fjerde afsnit synes jeg det begynder, at falde lidt i niveau. Historien bliver halvkedelig og den gode pacing af fortælling forsvinder så småt. Layla karakteren synes ikke bidrager umiddelbart positivt til serien. Jeg synes, hendes historie er irrelevant, og er med til at ødelægge tempoet i fortællingen. Der skal dog nok komme en forløsning på hendes karakter, men det er først meget senere i serien. Til sidst i fjerde afsnit fanger serien mig dog igen. Nu vil jeg ikke spoile hvorfor, men dem der har set serien, ved nok godt hvad jeg mener.

Femte afsnit fungerer også rigtig godt langt hen ad vejen. Der er lidt her og der, som jeg synes kunne være udført mere lækkert. F.eks. hvordan Marc sørger for at få en vægt i balance, fatter jeg ikke en pind af. Det bliver umiddelbart kun brugt til, at vi som seer, kan opleve Marcs fortid, altså en undskyldning for eksposition. Hans fortid bliver dog fortalt på en helt fantastisk, men ekstrem barsk måde.

Sjette og sidste afsnit i denne sæson, starter virkelig forfærdelig dårligt ud. Alt hvad der sker omkring Layla, er fuldkommen utroværdigt. Der bliver lavet nogle mærkelige beslutninger om, at klippe væk fra alt den suspense der er bygget op, og det hele sejler rundt. Det føles lidt som om, at de klipper væk for at spare penge fra nogle scener, der nok ville koste en del mere at filme, end hvad vi i stedet får vist. De scener ville formentlig have indeholdt meget mere CGI. Hvis der er en ting, jeg ikke synes fungerer perfekt igennem hele serien, så er det seriens CGI, altså computergrafikken. Nogle gange ser det helt perfekt ud, men for det meste synes jeg ikke godt om resultatet af dens CGI.

Slutningen af episode seks er dog rigtig god. Jeg føler, de får rundet godt af, og får lagt nogle fine tråde ud, som kan tages op i en evt. efterfølgende sæson. Det er også her, hvor jeg synes, at Laylas karakter får lov til at komme til sin ret. Uden at spoile for meget vil jeg sige, at hun er ti gange sejere end Wonder Woman. Kampscenerne kunne godt være klippet bedre. Der blev klippet alt for hurtigt rundt, som var det en kampscene i en Liam Neeson film.

Læs også:  Vi har set - Loki, sæson 1

Der er lige to ting mere jeg vil tage fat på, inden jeg runder af. Først, så giver det absolut ingen mening, at ‘The Sorcerer Supreme’, som p.t. er Wong, ikke dukker op i denne serie. Han er en af jorden vogtere, blandt andet mod mørke kræfter. Så at han ikke dukker op, er for utroværdigt. Det begynder at være et generelt problem for Marvel, at deres karakterer ikke er mere indblandet i hinandens historier. Så kommer der lidt nogle ‘Team up’-film her og der, men jeg synes tendensen begynder at være for markant. Det næste jeg vil tage fat på, er Khonshus stemme. For mig er det en blanding mellem stemmen fra Venom, i filmen af samme navn, og Optimus Prime fra ‘Transformers’-filmene, og det er ikke ment på en positiv måde. Det bliver alt for teater-agtigt og overspillet, i min verden.

Afslutningsvis vil jeg anbefale dig at se serien. Specielt hvis du følger med i Marvels univers. Jeg håber meget på endnu en sæson, og generelt håber jeg på meget mere med Oscaar Isaac i MCU. Lige nu ved vi intet om, hvad skal ske med karakteren i fremtiden. Officielt er der ikke skrevet under på mere mellem Oscar og Marvel end denne ene sæson. Men mon ikke nyheden om, at der kommer endnu en sæson, bliver offentliggjort i løbet af de næste par uger. Til allersidst, så husk at få ‘mid-credit’-scenen med i sidste afsnit. 5 ud af 6 stjerner.

Trailer:

Moon Knight, Sæson 1

Karakter: 5 ud af 6 stjerner

Skaber: Doug Moench

Medvirkende: Oscar Isaac, Ethan Hawke, May Calamawy, F. Murray Abraham

Genre: Action, Eventyr, Drama

Længde: 6 episoder

Premiere: 30. marts 2022